Võru Juust kahekordistas juustu eksporti Venemaale

Valio Eesti ettevõte Võru Juust kahekordistas eelmisel aastal juustu müüki Venemaale, kogu eksport kasvas 18 protsendi võrra.

Juustu kogutoodangust eksportis Valio eelmisel aastal 83%, millest hinnanguliselt pool saadeti Venemaale. „Parandasime olulisel määral Atleet juustu distributsiooni Moskvas ja Peterburis, tänu millele suutsime võrreldes 2008. aastaga müüki Venemaale kahekordistada,“ ütles Valio Eesti direktor Kari Finska.

Eelmise aasta lõpus müüs ettevõte esimese partii Valio juustu Lacey Swiss nime all Ameerika Ühendriikidesse. Finska sõnul on tegemist mitu aastat kestnud arendustöö tulemusel sündinud spetsiaalse juustuga, mis vastab sealsete tarbijate vajadustele. „Selle aasta algus on näidanud, et tootel on potentsiaali ja kindlasti jätkame ekspordi arendamist Ühendriikide suunal,“ selgitas ta.

2009. aastal jõudsid Valio Võru juustutehase tooted Itaaliasse, Venemaale, Soome, Ameerika Ühendriikidesse, Kreekasse ja Küprosele.

Konjunktuuriinstituudi andmetel moodustas Valio eksporditav juust eelmisel aastal kogu Eesti juustude ekspordist üle 60%.

Valio Alma tooteid eksporditi 2009. aastal Lätti ja Leetu ning Valio Gefiluse tooteid lisaks ka Rootsi ja Soome. Peamised välisturgudel müüdud tooted olid jogurtid, kodujuustud ja kohupiimad.

Finska sõnul püsib olukord eksporditurgudel sel aastal piimatööstustele üldiselt positiivsena. „Turul praegu nõudlust on ja see on eriti tuntav Venemaa suunas, kuid samas ei ole selget ja ühest nägemust lähituleviku suhtes,“ ütles Finska.

Kuigi Valio Eesti ettevõtted kasvatasid eelmisel aastal tootmismahte 8 protsendi võrra, kahanes ettevõtete käive piimatoodete väljamüügi hindade alanemise tõttu 18 protsenti. Valio Eesti ettevõtete käive ulatus mullu 1,17 miljardi kroonini, kahjumiks kujunes kokku 3,2 miljonit krooni.

Osale arutelus

  • Anu Jõgi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara