Autor: Anu Jõgi • 15. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Streik sulges Soomes pooled paberitehased

Soome paberitööstus jääb tehas tehase järel seisma kaks nädalat kestnud sadamatöötajate streigi tõttu, kirjutab Kauppalehti.

Esmaspäevaks seisis juba 60 protsenti paberitööstuse võimsusest. "Täna jäid seisma Stora Enso Veitsiluoto ja UPMi Pietarsaari tehas," märkis metsatööstuse liidu juht Timo Jaatinen. "Ja uusi sulgemisi tuleb veel," lisas ta.

Jaatineni sõnul võtab paberitööstuse uuesti täisvõimsusel töölepanek vähemalt kuu aega, kui ka streik täna lõppeks. Tööandjate liidu teatel on tööta praegu üle 3700 metsatööstuse töötaja.

Soome sadamatöötajate streik on kestnud kaks nädalat. Ametiühingud nõuavad tööandjatelt, et need maksaksid koondamisraha terve aasta jooksul. Wärtsila Finlandi tegevjuhi Juha Kytölä hinnangul kahandaks lahkumisraha Soome konkurentsivõimet.

Soomes on 50 tselluloosi- ja paberitehast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077