Autor: Anu Jõgi • 9. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kraanatootja võib sadamastreigi pärast lahkuda

Soome tõsteseadmete valmistaja Konecranes kaalub võimalust tootmine sadamate streigi tõttu välismaale viia, ütles ettevõtte juht Pekka Lundmark MTV3 uudistele.

"Iga streigipäev on nael Soome tööstuse kirstule," ütles Landmark Kauppalehti teatel telekanalile.

Konecranes on haamri ja alasi vahel, sest ettevõtte kliendid ei suuda töögraafikus püsida. Asendusajagraafik on tihti paika pandud tunniajase täpsusega ja Konecranes peab sellest kinni pidama, kas või tootmise Soomest mujale viimise hinnaga, rääkis ta.

MTV3 teatel ähvardab Landmark, et edaspidi investeerib ettevõte vaid sinna, kus kaubavedu toimib.

Soome sadamatöötajate streik algas eelmisel neljapäeval, streigis osaleb 3000 töötajat. Tööseisak on kõige rohkem probleeme põhjustanud Soome paberitööstusele. UPM on peatanud kolm paberitehast ja teised järgnevad sellele eeskujule lähipäevil.

Täna kell 13 algavad lepitaja osalusel uued läbirääkimised, mille põhiprobleem on koondatavate inimeste toetus. Tööandjaid esindava sadamaoperaatorite liidu sõnul on töövõtjate ametiühing ATK nõudnud toetusraha maksmist 12 kuu jooksul.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077