Veskimägi: 100 miljonit eurot suurendab Estlink 2 valmimiskindlust

Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi sõnul lisab Euroopa Komisjoni põhimõtteline otsus toetada Estlink 2 merekaabli rajamist 100 miljonit euroga olulist kindlust Eesti-Soome teise ühenduse valmimisse. 

Euroopa Komisjoni eilse otsusega eraldatakse 910 miljonit eurot 12 elektrivõrkude vastastikuse sidumise projektile, sealhulgas ka 100 miljonit eurot Estlink 2 projektile.

"Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, siis langetab Euroopa Komisjon lõpliku rahastamisotsuse sel kevadel," ütles Veskimägi.

Veskimägi sõnul jätkab Elering jõupingutusi kõigis suundades, et Estlink 2 oleks võimalik anda 2014. aasta algusest turu käsutusse ja seeläbi suurenada Eesti elektri varustuskindlust. Tehnilised ettevalmistused kulgevad plaanipäraselt, praegu on oluline saada kokku finantseerimisskeem ca 300 miljoni eurose investeeringu tegemiseks.
 
"Estlink 2 on oma mastaabilt ja keerukuselt Eesti mõistes suure väljakutsega projekt. Rajatav 170kilomeetrine ühendus, millest merekaablit on ligi 140 kilomeetrit, ületab oma 650 MW võimsuse juures kaks kolmandikku aastasest keskmisest tarbimiskoormusest Eestis ja on rohkem, kui tarbiti keskmiselt 2008. aasta suvel elektrit," lisas Veskimägi.

Osale arutelus

  • Maire Kasemaa

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara