Autor: Maire Kasemaa • 5. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veskimägi: 100 miljonit eurot suurendab Estlink 2 valmimiskindlust

Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi sõnul lisab Euroopa Komisjoni põhimõtteline otsus toetada Estlink 2 merekaabli rajamist 100 miljonit euroga olulist kindlust Eesti-Soome teise ühenduse valmimisse. 

Euroopa Komisjoni eilse otsusega eraldatakse 910 miljonit eurot 12 elektrivõrkude vastastikuse sidumise projektile, sealhulgas ka 100 miljonit eurot Estlink 2 projektile.

"Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, siis langetab Euroopa Komisjon lõpliku rahastamisotsuse sel kevadel," ütles Veskimägi.

Veskimägi sõnul jätkab Elering jõupingutusi kõigis suundades, et Estlink 2 oleks võimalik anda 2014. aasta algusest turu käsutusse ja seeläbi suurenada Eesti elektri varustuskindlust. Tehnilised ettevalmistused kulgevad plaanipäraselt, praegu on oluline saada kokku finantseerimisskeem ca 300 miljoni eurose investeeringu tegemiseks.

 "Estlink 2 on oma mastaabilt ja keerukuselt Eesti mõistes suure väljakutsega projekt. Rajatav 170kilomeetrine ühendus, millest merekaablit on ligi 140 kilomeetrit, ületab oma 650 MW võimsuse juures kaks kolmandikku aastasest keskmisest tarbimiskoormusest Eestis ja on rohkem, kui tarbiti keskmiselt 2008. aasta suvel elektrit," lisas Veskimägi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077