Estlink 2 pääses 2,3 miljardi euro saajate ringi

Euroopa Komisjon valis täna välja 43 olulist energiaprojekti, nende seas on ka Estlink2, millele eraldatakse kokku 2,3 miljardit eurot.

Estlink 2 rajajad Elering OÜ ja Fingrid OYi võivad Euroopa Komisjonilt saada kuni 100 miljonit eurot.

See on teine rahastamisotsus majanduse elavdamise paketi raames, mille suurus on ligikaudu 4 miljardit eurot. See on suurim summa, mis EL on kunagi energiainfrastruktuurile eraldanud.

Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso kinnitas: „Investeerimine olulise tähtsusega infrastruktuuri annab tõuke majanduse arengule ja hoogustab tööhõivet, kuid see aitab ka tagada, et kodanike kodudes on küte ja elekter ning seda isegi tarnekatkestuste korral. Oleme õppinud hiljutisest gaasikriisist, mis on üks põhjuseid, miks me otsustasime anda mahukat rahalist abi uutele energiainfrastruktuuri projektidele”.

Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Günther Oettinger ütles: „Kunagi varem ei ole komisjon eraldanud nii suurt summat energiaprojektide arendamiseks. Oleme valinud võtmeprojektid, mis aitavad Euroopas luua integreerituma energiavõrgu, mis tagab paindlikud energiavood liikmesriikide vahel. Euroopa energia- ja kliimaeesmärgid vajavad suuri ja riskantseid infrastruktuuriinvesteeringuid, mille tasuvusaeg on pikk. Probleem on selles, et praeguses majanduskliimas võib selliste projektide elluviimine hilineda. See on hetk, mil Euroopa saab teha palju, et hoida kõnealused projektid „graafikus”.

Komisjoni tänase otsusega eraldatakse 910 miljonit eurot 12 elektrivõrkude vastastikuse sidumise projektile ja 1390 miljonit eurot 31 gaasijuhtmeprojektile. Kaasrahastades osa projekte kuni 50% ulatuses, aitab EL kaasata kuni 22 miljardit eurot erasektori investeeringuid. 2,3 miljardit eurot antakse projektide teostajatele järgneva 18 kuu jooksul.

Osale arutelus

  • Maire Kasemaa

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara