Põhjala elektribörsil terendavad uued hinnarekordid

Elektri hind noolib Põhjala elektribörsil uut rekordit – täna hommikul kerkis kWh hind Nordpoolis 13,8 Rootsi kroonile (21,9 Eesti krooni), mis on lähedal detsembris pea 14 Rootsi kroonile kerkinud hinnarekordile.

„Üsna hirmutav, keskmine hind oli täna 5 Rootsi krooni (7,95 Eesti krooni) kWh,“ ütles uudisteagentuurile TT Sigge Eriksson, kes vastutab energiakontsernis Vattenfall elektrimüügi eest eratarbijatele.

Siiamaani on keskmine hinnatase veebruaris makse arvestamata 89 ööri kWh eest ehk 1,4 Eesti krooni, võrreldes 39 ööriga (62 senti) novembris, 50 ööriga (79 senti) detsembris ja 67 ööriga (1,06 krooniga) jaanuaris.

Kõrge hinna taga on eelkõige külm ilm. Samuti hooldustööd tuumaelektrijaamades ja veevarude tase hüdroelektrijaamades.

 

Osale arutelus

  • Sirje Rank

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara