Autor: Sirje Rank • 22. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhjala elektribörsil terendavad uued hinnarekordid

Elektri hind noolib Põhjala elektribörsil uut rekordit – täna hommikul kerkis kWh hind Nordpoolis 13,8 Rootsi kroonile (21,9 Eesti krooni), mis on lähedal detsembris pea 14 Rootsi kroonile kerkinud hinnarekordile.

„Üsna hirmutav, keskmine hind oli täna 5 Rootsi krooni (7,95 Eesti krooni) kWh,“ ütles uudisteagentuurile TT Sigge Eriksson, kes vastutab energiakontsernis Vattenfall elektrimüügi eest eratarbijatele.

Siiamaani on keskmine hinnatase veebruaris makse arvestamata 89 ööri kWh eest ehk 1,4 Eesti krooni, võrreldes 39 ööriga (62 senti) novembris, 50 ööriga (79 senti) detsembris ja 67 ööriga (1,06 krooniga) jaanuaris.

Kõrge hinna taga on eelkõige külm ilm. Samuti hooldustööd tuumaelektrijaamades ja veevarude tase hüdroelektrijaamades.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077