Narva jaamadesse 1,5 miljardiga puhastuseadmed

AS Eesti Energia Narva Elektrijaamad tegi jaanuari lõpus otsuse paigaldada täiendavalt kahele energiaplokile väävlipuhastusseadmed. Investeeringu kogumaksumuseks kujuneb ligi 1,56 miljardit krooni.

Eesti Energia Narva Elektrijaamad ASi, Alstom Estonia ASi ja Alstom Power Sweden AB vahel märtsis 2009 sõlmitud lepingu järgi paigaldatakse Eesti elektrijaama kahele plokile seadmed, mis püüavad suitsugaasidest väävliheitmeid. Ettevõte jättis endale õiguse võtta hiljemalt 31. jaanuaril 2010 vastu otsus paigaldada täiendavalt veel kahele Eesti elektrijaama energiaplokile puhastusseadmed.

"Leping on oluline samm põlevkivist elektritootmise keskkonnasõbralikumaks muutmisel ning tagab, et saame oma tootmisvõimsusi kasutada ka tulevikus," sõnas ASi Eesti Energia Narva Elektrijaamad juht Ilmar Petersen. "Selleks otsustasime paigaldada aastaks 2012, kui lubatud väävliheitmete normid vähenevad, kokku neljale Eesti elektrijaama plokile väävlipuhastusseadmed," rääkis ta.

Esimesed energiaplokid, millele paigaldatakse väävlipüüdmisseadmed, on 3. ja 6. plokk. Kolmandal energiaplokil alustati ettevalmistavate ehitustöödega juba 2009. aasta sügisel ja selle aasta veebruaris seisatatakse energiaplokk väävlipuhastusseadmete paigaldamiseks. 2011 veebruaris lõpetatakse paigaldustööd ja seadmed käivitatakse. Kuuendal energiaplokil alustatakse töödega augustis 2010 ning juba aasta pärast jõutakse töödega lõpusirgele.

Jaanuaris ja aprillis 2011 hakatakse paigaldustöid tegema 4. ja 5. energiaplokil. Seega aastaks 2012 viiakse väävlipuhastusseadmete paigaldamise projekt täies mahus lõpule, teatas Eesti Energia.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara