Autor: Indrek Kald • 1. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva jaamadesse 1,5 miljardiga puhastuseadmed

AS Eesti Energia Narva Elektrijaamad tegi jaanuari lõpus otsuse paigaldada täiendavalt kahele energiaplokile väävlipuhastusseadmed. Investeeringu kogumaksumuseks kujuneb ligi 1,56 miljardit krooni.

Eesti Energia Narva Elektrijaamad ASi, Alstom Estonia ASi ja Alstom Power Sweden AB vahel märtsis 2009 sõlmitud lepingu järgi paigaldatakse Eesti elektrijaama kahele plokile seadmed, mis püüavad suitsugaasidest väävliheitmeid. Ettevõte jättis endale õiguse võtta hiljemalt 31. jaanuaril 2010 vastu otsus paigaldada täiendavalt veel kahele Eesti elektrijaama energiaplokile puhastusseadmed.

"Leping on oluline samm põlevkivist elektritootmise keskkonnasõbralikumaks muutmisel ning tagab, et saame oma tootmisvõimsusi kasutada ka tulevikus," sõnas ASi Eesti Energia Narva Elektrijaamad juht Ilmar Petersen. "Selleks otsustasime paigaldada aastaks 2012, kui lubatud väävliheitmete normid vähenevad, kokku neljale Eesti elektrijaama plokile väävlipuhastusseadmed," rääkis ta.

Esimesed energiaplokid, millele paigaldatakse väävlipüüdmisseadmed, on 3. ja 6. plokk. Kolmandal energiaplokil alustati ettevalmistavate ehitustöödega juba 2009. aasta sügisel ja selle aasta veebruaris seisatatakse energiaplokk väävlipuhastusseadmete paigaldamiseks. 2011 veebruaris lõpetatakse paigaldustööd ja seadmed käivitatakse. Kuuendal energiaplokil alustatakse töödega augustis 2010 ning juba aasta pärast jõutakse töödega lõpusirgele.

Jaanuaris ja aprillis 2011 hakatakse paigaldustöid tegema 4. ja 5. energiaplokil. Seega aastaks 2012 viiakse väävlipuhastusseadmete paigaldamise projekt täies mahus lõpule, teatas Eesti Energia.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077