Eesti Energia näitas põletusjaama ehitusele rohelist tuld

Eesti Energia nõukogu kiitis täna heaks jäätmetel töötava koostootmisjaama ehituslepingu ning andis sellega kinnituse investeeringute tegemiseks, teatas Eesti Energia.

Iru elektrijaama kõrvale rajatava uue elektri-ja soojusjaama maksumus on ca 1,5 miljardit krooni ning seal on plaanis aastas ära põletada kuni 220 000 tonni Eestis tekkivaid jäätmeid.

Jäätmepõletusjaama ehitustööd algavad Tallinna piiril Irus 2010. aasta suvel ning elektrit ja soojust hakkab uus jaam tootma 2012. aasta alguses. 2009. aasta suvel läbiviidud hanke tulemusena on jäätmepõletusjaama rajajaks Prantsuse ettevõtte Constructions Industrialles De La Mediterranee (CNIM).

Uue koostootmisjaama soojuse tootmise võimsus saab olema 50 MW ja elektri tootmise võimsus 17 MW ning see hakkab täiendama olemasoleva Iru elektrijaama tootmisvõimsusi (648 MW soojust ja 190 MW elektrit).

Tänapäevaste enim kommertskasutuses olevate jäätmete masspõletusseadmete näol on tegemist keskkonnasõbraliku tehnoloogiaga, mille abil muundatakse ca 85% jäätmetes sisalduvast energiast elektriks ja soojuseks, lisas energiaettevõte. Euroopas on sellise tehnoloogiaga jaamu üle 400 ning lähiriikidest on see enimkasutatud nii Soomes, Rootsis kui Taanis.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara