Saku: meie käes on suurim tükk õlleturust

Saku Õlletehas oli nii 2009. aasta detsembris kui ka eelmisel aastal tervikuna õlleturu liider, teatas õlletootja.

Õlletehase teatel oli detsembris mahuline turuosa 42.3% ning väärtuseline turuosa 42.4% kogu õlleturust. Kogu 2009. aasta jooksul olid vastavad näitajad 39.5% ja 41.4%.

Saku Õlletehase juhi Veli Pekka Tennilä sõnul on Saku suutnud üldisest turu langemisest hoolimata jätkata kasvamist. „Mul on hea meel, et oleme teinud õigeid otsuseid ja käitunud nende kohaselt,“ rääkis Tennilä. Õlletehase juhi sõnul võiks 2009. aastat iseloomustada investeeringute aastana. „Kevadel paigaldasime uue kristallfiltreerimise süsteemi ning sügisel avasime Skandinaavia kõige uuenduslikuma purgiliini. Oleme võtnud põhimõtteks jätkata kasvamist turu langemise tingimustes ning see on end tõestanud,“ lisas Tennilä.

Saku õllede lipulaev Saku Origiaal näitas ettevõtte teatel 2009. aastal samuti häid tulemusi. Võrreldes aasta algusega kasvas Saku Originaali turuosa viis protsendipunkti. „Lahti seletatuna tähendab see, et Saku Originaali tarbiti aasta alguses 600 000 liitrit kuus, aasta lõpuks oli see tõusnud 1,2 miljoni liitrini kuus,“ lisas Tennilä.

Osale arutelus

  • Maire Kasemaa

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara