Autor: Maire Kasemaa • 20. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku: meie käes on suurim tükk õlleturust

Saku Õlletehas oli nii 2009. aasta detsembris kui ka eelmisel aastal tervikuna õlleturu liider, teatas õlletootja.

Õlletehase teatel oli detsembris mahuline turuosa 42.3% ning väärtuseline turuosa 42.4% kogu õlleturust. Kogu 2009. aasta jooksul olid vastavad näitajad 39.5% ja 41.4%.

Saku Õlletehase juhi Veli Pekka Tennilä sõnul on Saku suutnud üldisest turu langemisest hoolimata jätkata kasvamist. „Mul on hea meel, et oleme teinud õigeid otsuseid ja käitunud nende kohaselt,“ rääkis Tennilä. Õlletehase juhi sõnul võiks 2009. aastat iseloomustada investeeringute aastana. „Kevadel paigaldasime uue kristallfiltreerimise süsteemi ning sügisel avasime Skandinaavia kõige uuenduslikuma purgiliini. Oleme võtnud põhimõtteks jätkata kasvamist turu langemise tingimustes ning see on end tõestanud,“ lisas Tennilä.

Saku õllede lipulaev Saku Origiaal näitas ettevõtte teatel 2009. aastal samuti häid tulemusi. Võrreldes aasta algusega kasvas Saku Originaali turuosa viis protsendipunkti. „Lahti seletatuna tähendab see, et Saku Originaali tarbiti aasta alguses 600 000 liitrit kuus, aasta lõpuks oli see tõusnud 1,2 miljoni liitrini kuus,“ lisas Tennilä.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077