Autor: Väinu Rozental • 21. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaido Kukk – meie mees UPM-Kymmese tütre tippjuhtkonnas

Pärast Otepää vineeritehase ülesehitamist viis ja pool aastat tagasi rahvusvahelise kontserni UPM-Kymmene kasegruppi juhtima suundunud Kaido Kukk on astunud karjääriredelil järgmise sammu – ta kuulub UPM-Kymmene Wood Oy tippjuhtkonda.

Kaido Kukk on alates 1. novembrist UPM-Kymmene kontserni vineeritootmisega tegeleva tütarettevõtte UPM Kymmene Wood uue äritegevuse arendusdirektor ja ühtlasi juhatuse liige. Juhatusse kuulub lisaks juhatuse esimehele seitse liiget ja Kukk on tegevjuhtkonnas ainuke välismaalane soomlaste kõrval.„Minu meelest on mul üldse kõige parem koht firmas, sest rohkem huvitavamaks enam minna ei saa,“ iseloomustas Kukk oma positsiooni. „Ma vastutan kõige selle eest, mida praegu veel pole ehk juhin inimesi, kes töötavad välja tulevikutooteid ja mõtlevad vineeri uute võimalike kasutusvaldkondade peale.“ Kuke otseses alluvuses on neli inimest ja kaudselt juhib ta veel ligi 30 oma ala tippspetsialisti, kellest paljudel on doktorikraad.

Kuigi Kaido Kuke pere elas vahepeal Soomes, on pere nüüd siiski tagasi Eestisse kolinud ja see tähendab, et perepea sõidab nädalavahetustel koju Tabasallu. „On juba rutiiniks kujunenud, et neli päeva nädalas olen UPMi peakontoris Lahtis, ühel nädalapäeval külastan kontserni mõnd tehast ja nädalalõpud veedan perega,“ lausus Kukk.

Neli aastat Otepää vineeritehase ASi UPM-Kymmene Otepää eesotsas olnud Kukk asus 19. aprillil 2004 juhtima UPM-Kymmese kasegruppi ehk 13 vineeri- ja spoonitehast, mille kogukäive oli umbes 6 miljardit krooni. Kui 2007. aasta kevadel kaotati UPMis tootmisgrupid ära, keskendus Kukk kuni selle aasta sügiseni kontserni Venemaa projektide arendamisele.Kaido Kukk on lõpetanud Soomes Joensuu metsa- ja puidumajanduse kolledži puidutoodete kaubanduse erialal (1995) ja õpib Tartu Ülikooli Avatud Ülikoolis ärijuhtimise erialal.

Alates jaanuarist 1995 kuni aprillini 2000 juhtis ta Soome puidutoodete vahendamisega tegeleva Koskisen Oy Eesti filiaali ning seejärel siirdus Otepääle nullist üles ehitama vineeritehast, mis tollal kandis nime AS FSS Plywood. Kui Kaido Kukk siirdus tööle UPM-Kymmese peakontorisse, asus Otepää vineeritehase etteotsa senine tootmisjuht Ando Jukk.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077