Öö- ja päevaelektri tõrjub 24 erinevat elektrihinda

Nordic Power Management OÜ juhatuse liige Tiit Nigul rääkis Äripäevale, et erineva hinnaga öö- ja päevaelektri asemele tuleb peagi 24 erineva hinnaga toodet.

Kui suurtel elektritarbijatel tuleb elektriturul navigeerima hakata tuleval aastal, siis  koduklientidel 2013. Väidetavalt käib elektribörsil osalemine tarbijatele üle jõu ning seetõttu on nad sunnitud leidma omale vahendaja ning finantseerija, kelle abil vajalik kogus elektrienergiat osta.

"Nordic Power Management OÜ tänastele Eesti Energia suurklientidele otseselt ei konkureeri, kuid on valmis neile mõistliku hinnaga elektrit leidma," rääkis Nigul.

"Ma kardan, et ei oska seda paari lausega lahti seletada," ütles Nigul suuri elektritarbijaid tuleval aastal ees ootavate muudatuste kohta. Kuna ettevõtteid vabaturule sundiv seadus saadeti riigikogus alles teisele lugemisele, võib üht-teist veel ka muutuda. Umbes 300 ettevõttel on praegugi võimalik vabaturu hinnaga elektrit osta, kuid seda on teinud vaid üks, Estonian Cell.

Nigul rääkis, et pärast turu avanemist saab elektrienergiat osta kahel moel. Ühel juhul loetakse kord kuus kokku, mis kellaaegadel elektrienergiat tarbiti ning selle järgi tuleb ka maksta. "Elektri äri on tunni äri, seetõttu on 24 erinevat toodet, ja igaks tunniks noteeritakse eraldi hind," selgitas ta.

Määratud tarne kujutab endast seevastu võimalust osta varem kindlaks määratud hinnaga elektrit, kuid oma elektrienergia vajadusest tuleb müüjat tundide lõikes teavitada vähemalt päev varem. Kui elektrienergiat ostetakse määratud tarnega, tuleb sinna kõrvale osta ka teatud hulk avatud tarnega elektrit, sest tegelik energiavajadus võib plaanitust mõnevõrra suuremaks või vähemaks kujuneda.

Nordic Power Management on üks neist firmadest, mis komplekteerib elektriportfelli ja hoolitseb, et kliendil talle vajalikul hetkel paras energiahulk võtta oleks.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara