6. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiksoja Puidugrupp: meil pole kellegagi konsolideeruda

Meie ei ole mõelnud ei oma firma müügi ega uute üksuste ostmise peale ja konsolideeruda pole meil ka paraku kellegagi, ütles Tartu lähedal asuva ASi Tiksoja Puidugrupp juhataja Hando Murrand.

Murrand möönis, et mööblitootjate ringkonnas on konsolideerumisest palju juttu olnud, kuid tulemusi on vähe. „Ma ei usu, et tulemused on isiksuste taga kinni,“ rääkis Murrand. „Koos toota ilmvõimatu muidugi pole, aga sellisel juhul peavad olema ettevõtetel sarnased huvid, tootmistase peab olema sarnane ja tooted ning teenused peavad ühte komplekti sobima. Objektiivselt kõik need tingimused kokku sobitada on väga raske.“

Murrand lisas, et näiteks Tiksoja Puidugrupil poleks kellegagi selgasid kokku panna, sest nende tooteniššis analoogses mahus ja sarnasel tasemel ei ole ühtki teist tootjat lähipiirkonnas.

Tiksoja Puidugrupp toodab täispuidust voodeid. Kogu toodang läheb eksporti, peamisteks klientideks on postimüügifirmad ja mööbli müügiketid Saksmaal, Hollandis, Prantsusmaal, Inglismaal, Taanis ning Rootsis.

Murrandi kinnitusel jätkavad nad tootmist tavapärases rütmis. „Kuna täispuidust mööbli turg on viimased viis aastat olnud selline heitlik ja languses, siis ega see, et turg täna suuremas languses on, ole meie jaoks tähendanud mingit väga suurt muutust,“ rääkis Murrand. „Kõva töö ja tootmise efektiivsusega oleme suutnud oma positsioone hoida.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077