19. september 2009
Jaga lugu:

Tootja: võiksime piima ka tasuta anda

Eesti shy;farmerid võiksid piima ka tasuta ära anda, kui neile makstavad põllumajandustoetused oleksid sama suured kui Euroopa Liidu vanemates liikmesmaades, leiab Eesti suurim mahepiimatootja Meelis Mõttus.

Poodides käivast piimahinnasõjast hoolimata ootavad tootjad järgmisel kuul kokkuostuhinna väikest tõusu.

„Põhimõtteliselt võib Saksa tootja piima ka rahata ära anda,” ütles OÜd Lõunapiim juhtiv Mõttus Võrumaa Teatajale. Vähemasti võiksid seda tema sõnul teha Eesti piimatootjad, kui neile makstaks sama suurt toetust, kui saavad Saksamaa ja teiste ELi vanemate liikmesmaade farmerid.

"Aga meie ei saa hektari kohta 600 shy;eurot toetust,” lisas Mõttus, Eesti farmer peab läbi ajama umbes neli korda väiksema toetusega. „Eesti piimasektoril pole teoreetiliselt võimalik eksisteerida,” lausus ta. Üleminekuperiood, mille lõpus otsetoetuste määrad ELi riikides võrdsustuvad, lõpeb aastal 2013.

Poodides käiv hinnasõda annab Mõttuse meelest tootjatele aga vastupidise signaali ja võib võtta mõnelt farmerilt lootuse raskustest välja tulla.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee