Tootmise tõhususe tõstmise nimel keskendub
toidutööstus üha enam tootearendusele, mis väljendub funktsionaalse ehk
tervendava toimega toidukraami väljatöötamises.
Kuna funktsionaalsete ja mugavustoodete osakaal on turul pikas perspektiivis kasvamas, keskenduvad Eesti piimatööstused lisaväärtusega toodete juurutamisele.Innovatsioonikeskuse InnoEurope tegevjuht Piret Potisepp kinnitas, et majandussurutis ja üha teravnev konkurents sunnib toiduainetööstust järjest rohkem tegelema tootearenduse ja innovaatiliste turundusvõtete otsimisega. Ühe näitena tõi ta ASi Tere ja ASi Premia ühistööna valminud Lactobacillus fermentum ME-3 ehk Helluse bakterit sisaldava jäätise.Funktsionaalsete toodete loetellu mahub probiootilisi baktereid, kiudaineid, vitamiine jmt sisaldavad toiduained. Nii on Eesti poodides juba aastaid saadaval Valio Gefiluse-sarja tooted, mis sisaldavad maailma n-ö kõige vanemat piimhappebakterit Lactobacillus GG, ning Tere piimatööstuse Dr. Helluse kaubamärki kandvad tooted, mille koostises on antioksüdatiivse toimega "kodumaine" Lactobacillus fermentum (ME-3).Loe pikemalt tänasest Äripäevast!
Seotud lood
Energiaturg on murdepunktis. Taastuvenergia kiire kasv, võrkude piiratud läbilaskevõime ja desünkroniseerumine Venemaa elektrisüsteemist on viinud Eesti energiasüsteemi Euroopa sagedusalasse ja tänu sellele oleme ettearvamatu naabri elektrisüsteemist sõltumatud. Samas peame koos naabrite Läti, Leedu ja Soomega hoidma energiasüsteemi toimimas ja panustama rohkem varustuskindluse tagamiseks. Tuleb mitte ainult rääkida muutustest, vaid ehitada süsteeme, mis on juhitavad ja mis võimaldavad ettevõtetel uues reaalsuses raha teenida, riske vähendada ja energiat targalt juhtida.