• 12.08.09, 09:13
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Piimatööstus üritab tarbijat tervendada

Tootmise tõhususe tõstmise nimel keskendub toidutööstus üha enam tootearendusele, mis väljendub funktsionaalse ehk tervendava toimega toidukraami väljatöötamises.
Kuna funktsionaalsete ja mugavustoodete osakaal on turul pikas perspektiivis kasvamas, keskenduvad Eesti piimatööstused lisaväärtusega toodete juurutamisele.Innovatsioonikeskuse InnoEurope tegevjuht Piret Potisepp kinnitas, et majandussurutis ja üha teravnev konkurents sunnib toiduainetööstust järjest rohkem tegelema tootearenduse ja innovaatiliste turundusvõtete otsimisega. Ühe näitena tõi ta ASi Tere ja ASi Premia ühistööna valminud Lactobacillus fermentum ME-3 ehk Helluse bakterit sisaldava jäätise.Funktsionaalsete toodete loetellu mahub probiootilisi baktereid, kiudaineid, vitamiine jmt sisaldavad toiduained. Nii on Eesti poodides juba aastaid saadaval Valio Gefiluse-sarja tooted, mis sisaldavad maailma n-ö kõige vanemat piimhappebakterit Lactobacillus GG, ning Tere piimatööstuse Dr. Helluse kaubamärki kandvad tooted, mille koostises on antioksüdatiivse toimega "kodumaine" Lactobacillus fermentum (ME-3).Loe pikemalt tänasest Äripäevast!

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 17.09.25, 11:21
Kuidas valida ettevõttesse õige riiulisüsteem?
Olgu tegu väikese laoruumiga või suure logistikakeskusega – sobiva riiuli leiab igasse keskkonda. Õige valiku tegemisel tuleb arvestada mitmete teguritega, näiteks hoiustatavate esemete kaalu ja ruumi eripäradega. Siin on mõned praktilised soovitused, mis aitavad sobiva riiuli leida.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele