10. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kraft Foods müüs ettevõtte ühe osa Baltimaades

Kraft Foods teatas täna, et on alla kirjutanud kokkuleppe müümaks oma soolatud suupistete äritegevuse Põhjamaades ja Balti riikides firmale FEPCO 1 AS, mis on Norra investeerimisfondi Herkules Capital ASi tütarettevõte.

Kokkulepe sisaldab Krafti Estrella ja Maarudi soolatud suupistete brände Rootsis, Norras, Soomes, Taanis, Leedus, Lätis ja Eestis ja Taffel kartulikrõpse Taanis, nagu ka varasid ja operatiivtegevust Norras, Rootsis ja Leedus. Kraft eeldab, et ligikaudu 360 töötajat viiest asupaigast liitub ostjaga.

Müügileping ootab võimuorganite heakskiitu, enne kui saab tehingu lõplikult sulgeda, mis eeldatavalt toimub selle aasta septembris.

”See on mõistlik Krafti jaoks ja annab headesse kätesse meie Põhjamaade ja Balti riikide soolatud suupistete äri. Äritehing on sobiv ka Kraft Internationali strateegiaga keskendumaks meie põhikategooriatele, kus me saame kindlustada oma konkurentsieeliseid,” ütles ettevõtte Põhjamaade ja Kesk-Euroopa riikide asepresident Piero Capizzi.

Kõnealune leping on kooskõlas Krafti käimasoleva strateegiaga Balti riikides: firma keskendub selles piirkonnas edaspidi oma juhtivate brändidega tooteportfelli kasvule põhikategooriates, milleks on kohv, šokolaadid ja küpsised, sisaldades Jacobsi ja Gevalia kohvi, Karuna, Milka, Karaliskase ja Manija šokolaade.

Soolatud suupistete tootmine FEPCO 1 käe all jätkub mingi ajavahemiku jooksul, samuti saab FEPCO 1 AS tuge müügi ja turustustegevuses.

Kraft on maailma üks suuremaid toiduainete ja jookide tootjaid aastakäibega üle 37 miljardi dollari, ettevõttel on üle 100 000 töötaja ning üle 180 tootmis-ja töötlemistehase üle maailma. Ettevõtte aktsia on Standard Poor’s 100 ja 500 indeksis.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077