21. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõngu Mahla kasum kahanes ligi 50%

Puu- ja köögiviljamahlade tootja Rõngu Mahla netokäive suurenes 2008. aastal 5% ja kasum kahanes 48%, teenides puhaskasumina veidi alla 2 miljoni krooni.

Ettevõtte müügitulu oli möödunud aastal ligi 44,3 miljonit (2007. aastal 41,5 miljonit) krooni ning puhaskasumiks kujunes 1,95 miljonit krooni, mis jäi alla 2007. aasta kasumile summas 2,7 miljonit krooni.

Ettevõtte juhatus tegi ettepaneku kanda reservkapitali 132 074 krooni ja jätta ülejäänud üle 1,8 miljoni krooni jaotamata kasumisse.

Rõngu Mahl müüs läinud aastal oma tooteid Eestis, Venemaal, USAs, Lätis ja Saksamaal. Valmistati mahlajoogikontsentraate, mahlakontsentraate, marmelaadi, jäätise- ja jogurtitäidiseid, pohlasalatit jm.

Sellel aastal plaanib ettevõte suurendada müüki eriti mooside osas ja tulla turule uue soodsama tootesarjaga.

Rõngu Mahl kuulub Äripäeva infopanga Agent andmetel võrdsetes osades juhatuse esimehele Peeter Munitsõnile ja Andrey Petukhovile. Ettevõtte tegevjuht on Anu Annus. Ettevõttes töötas möödunud aastal keskmiselt 24 inimest.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077