26. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

General Electricu juht: USA vajab uut majandust

General Electricu tegevjuht Jeff Immelt lausu täna Detroidis peetud kõnes, et USA vajab majanduse ümberfokuseerimist tootmisele ja ekspordile, kui soovib suurest kriisist väljuda, vahendab Reuters.

Maailma suurim majandus ei saa enam tugineda tarbimisele ega Wall Streeti finantsvõlule, kui ta soovib, et riigi elanike kõrge elustandard püsib, kinnitas USA suurima tööstuskonglomeraadi juht. „Me peaksime selgelt distantseeruma igasugusest arrogantsist, valedest eeldustest või tundest, et asjad lähevad hästi lihtsalt sellepärast, et me oleme Ameerika“. „Meie konkurentsieelis on ära kadunud ja see on löönud tugevasti keskklassi,“ lisas ta.

USA peaks töötama selle nimel, et tootmine hõivaks 20 protsenti töötajatest, mis on kaks korda enam, kui praegu, lausus Immelt.

Konglomeraadi juht kinnitas, et General Electric rajab väljapoole Detroiti tootmise uuringute keskuse, kus saab tööd 1100 töötajat. Immelti arvates, on USA ettevõtted liiga palju sõltuvad tootmisest väljaspool Ühendriike.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077