25. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aknatootja vara 600 000 krooniga pakkumisel

Kohtutäitur müüb pankrotistunud Elva aknatootja OÜ Plasmet vara, mille alghinnaks on 600 000 krooni. Lisandub käibemaks.

Müüki on pandud ettevõtte masinad ja seadmed, kontorimööbel, arvutikomplektid, põhiprofiilid, kruvid, armatuur, PVC aknalauad, lisatarvikud ja auto järelhaagis, selgus varad.ee-s olevast müügikuulutusest.

Enampakkumisest osavõtmiseks peab osavõtja poolt olema tasutud tagatisraha 10% müüdava vara alghinnast. Enampakkumise võitjaks tunnistatakse isik, kes pakub vara eest kõige kõrgema ostuhinna.

Plasmeti omaniku ja tegevjuhi Aimar Puru hinnangul oli pankrotistumise üheks põhjuseks ka toodangu hind, rääkis ta Äripäevale märtsis välja kuulutatud pankroti järel. „Teatud ajani läksime hinnalangusega kaasa, kuid mingist momendist ei olnud seda enam võimalik teha,“ nentis Puru. „Veel praegugi müüb mõni firma aknaid kuni viiendiku võrra odavamalt, kui mina oleksin nõus müüma. Andsin ise sisse pankrotiavalduse, sest muidu oleks miinus aina suuremaks läinud.“

Veel 2006. aastal teenis Plasmet 34,5 miljoni krooni suuruse käibe juures 1,3 miljonit krooni kasumit. 2007. aastal sai aga ettevõte juba 29,5 miljoni kroonise käibe juures 1,1 miljonit krooni kahjumit. Eelmisel aastal kahanes käive umbes 16 miljoni kroonini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077