21. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väo Elektrijaam: saepuru ei oleks tohtinud üldse süttida

Väo Elektrijaama arendaja ja ehitaja OÜ Digismardi juhataja Andres Taukar ütleb Äripäevale, et nende tütarettevõttele Väo Hakkele kuuluv ja täna öösel süttinud saepurumägi ei oleks tohtinud ühelgi juhul ise süttida.

Taukar räägib, et nende seniste teadmist järgi ei oleks tohtinud aunad mitte mingil juhul ise süttida.

"Kahju on hindamisel. Meid teeb palju murelikumaks see, et seni oleme teadnud, et aunad niisama ise põlema ei lähe. Ometi nad eile õhtul ise süttisid. Palusime enda tütarettevõttel kiirkorras üle mõõta ülejäänud saepuru ja puiduhakke hunnikud," räägib Taukar.

Elektrijaama juhi sõnul tulekahju neile praktiliselt mingisugust rahalist kahju ei põhjustanud.

"Põhimõtteliselt on ju nii, et ka hõõgumise järel söestunud materjal pestakse läbi, kuivatatakse ja aetakse ikkagi lõpuks ahju. Seega mingist majanduslikust kahjust rääkida ei saa. Elektrijaama tegevus on ka kindlustatud, kuid usun, et õnnetuse kahju omavastutuse osa ei ületa," lisab Taukar.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077