23. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia tegi 3,5& mld eest investeeringuid

Eesti Energia kontserni investeeringud olid märtsiga lõppenud majandusaastal viimase kuue aasta suurimad, ulatudes 3,5 miljardi kroonini ning kasvades aastaga 32 protsenti, teatas ettevõte.

„Investeeringud elektrivõrkude ja elektrienergia tootmise arendamisse on Eesti Energia jaoks esmatähtsad ning lõppenud majandusaasta tugevad finantstulemused lubasid meil teha viimase kuue aasta suurima investeeringu," ütles Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ettevõtte arengut kommenteerides.

Eesti elektrivõrkudesse investeeris Eesti Energia suurima osa kogu investeerimismahust ehk 2,2 miljardit krooni. Suurim investeeringute maht oli Jaotusvõrgul, kus uute liitumiste väljaehitamisse ning elektriliinide töökindluse ja kvaliteedi tagamisse investeeriti ligi 1,6 miljardit krooni. Põhivõrgu suurimad investeeringud olid seotud jaotusseadmete ja kaabelliinide renoveerimisega, kokku investeeriti 606 miljonit krooni.

Möödunud majandusaastal sõlmiti Narva Elektrijaamade neljale plokile väävlipüüdmisseadmete paigaldamise leping, mille kogumahuks on ligi 1,5 miljardit krooni. “Vanadele energiaplokkidele filtrite paigaldamine on suurim investeering Eesti põlevkivitööstusesse peale uute keevkihtkatelde ehitust," rõhutas sellel aastal tehtud sammu tähtsust Narva Elektrijaamade juhataja Ilmar Petersen.

Elektri ja soojuse tootmise valdkonnas oli üheks olulisemaks investeerimisobjektiks Baltimaade võimsaim Aulepa tuulepark, kuhu tehtud investeeringud ületasid 440 miljonit krooni. Elektri ja soojuse tootmise valdkonna arengusse investeeris Eesti Energia möödunud majandusaastal 776 miljonit krooni.

Kütuste valdkondade investeeringud moodustasid 496 miljonit krooni, põhilised investeeringud on tehtud Eesti Põlevkivi tootmisseadmete uuendamisse ja Narva Õlitehase seadmete töökvaliteedi parandamisse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077