13. aprill 2009
Jaga lugu:

Ettevõtja kavandab Pakrisse hiiglaslikku gaasiterminali

Kütuseärimees Heiti Hääl kavandab Pakri poolsaarele veeldatud maagaasi (LNG) terminali rajamist alale, mis peaks tegelikult olema kaitsealune maa, kui Villu Reiljan poleks seda kunagi kaitseta jätnud.

Eesti esitas 2004. aastal Euroopa Komisjonile nimekirja maadest, mis tuli kanda Natura 2000 kaitsealuste maade nimekirja, kirjutas Postimees. Lõpliku otsuse, mida võtta ja mida jätta, tegi Euroopa Komisjon, ent Brüsselile andis nimekirja ette Eesti riik, täpsemalt keskkonnaministeerium.

Juhtus aga nii, et Eesti looduskaitse asjatundjate ettevalmistatud ja Brüsselisse saadetud nimekirjad erinesid mõnevõrra, nimelt oli viimastest välja jäetud rida maid, mille puhul arendajad suutsid keskkonnaministeeriumi nii palju lobistada, et see võttis nende alad nimekirjast välja.

Üks sellistest maalappidest asub Harjumaal Pakri poolsaarel, kuhu kütuseärimees Heiti Hääl kavandab äripartneritega praegu kümneid hektareid hõlmava LNG terminali rajamist.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee