2. aprill 2009
Jaga lugu:

Stora Enso juht: paberitööstuse seis kriitiline

Paberitöötuse seis on „kriitiline“ ja Stora Enso peab kulude kärpimist jätkama, ütles Euroopa suurima paberitootja tegevjuht Jouko Karvinen eile firma aktsionäride koosolekul.

„Meie muutuvkulud on kasvanud isegi kiiremini kui me oleme suutnud agressiivsete kärbetega püsikulusid vähendada,“ ütles Karvinen. Näiteks on firma energiakulud Soomes kahe aastaga neljandiku võrra kasvanud.

„Nüüd kus turud on nii järsult langenud, on probleem nii suur, et mitte keegi ei suuda seda üksi lahendada,“ ütles Karvinen. „Me kas jääme lõpmatuseni jagelema, kuidas kahanevat pirukat jagada, või teeme koostööd, et pirukas uuesti suuremaks küpsetada ja seda ühiselt jagada,“ tsiteeris Karvineni agentuur Bloomberg.

Läinud kuul teatas Stora, et plaanib kärpida investeeringuid 100 miljoni euro võrra ehk 20%. Viiendik paberi- ja kartongi tootmisvõimsustest on esimeses kvartalis seisatud. Tselluloosiprojekti laiendamise plaanid Brasiilias on külmutatud. Karvineni sõnul koondamised jätkuvad.

Kuna turu olukord on nii keeruline, hakkab Stora Enso suunama oma tellimusi tehastele, mis võimaldavad toota kõige soodsamalt. Tänane Helsingin Sanomat kirjutab, et lisaks Rootsile hakkab Stora Enso tellimusi Soomest üle viima ka Tšehhi, Lätti ja Venemaale. Siin mängivad kaasa valuutade odavnemine ning odavam toore.

Stora Enso aktsia on poole aastaga kukkunud ca 60%, vähendades firma turuväärtuse 2,27 miljardile eurole.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt