13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arke Lihatööstus tunnetab majandussurutist

Kuigi Põlvamaal tegutsev AS Arke Lihatööstus on viimastel aastatel stabiilselt toodangut kasvatanud, tunnevad firma juhi sõnul nad siiski teatud majandussurutist.

"Tarbijad eelistavad osta odavamat kaupa," seletas Arke Lihatööstuse juhatuse esimees Andres Trumm. "Ja kauplusteketid tahavad lepingute sõlmimisel kaupa mõne protsendi võrra odavamalt saada," lisas ta.

Trummi andmeil tootis Arke Lihatööstus eelmisel aastal 18 protsenti rohkem kui 2007. aastal. Kuus valmistab Arke Lihatööstus 80-100 tonni lihatooteid.

Enda sõnul ei tea Trumm, miks teine lihatootja, OÜ Põlva Lihatööstus tootmise lõpetas. "Mida rohkem konkurente ukse kinni paneb, seda parem," sõnas ta muigvelsui. Eks iga firma, mis liha töötleb, on konkurent, lisas ta.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077