5. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere: piimatootjate raha seisab kauba all kinni

Nõudluse langus maailmaturul on täna jõudnud sinnani, kus lattu koguneva kauba realiseerimine on keeruline, põhjendas Tere juhatuse esimees Ülo Kivine mitme miljoni kroonist võlga piimatootjaile.

"Tere ASil on lepinguline koostöö üle 100 eesti piimatootjaga, kelle piimakogus moodustab üle 30% Eestis toodetavast piimast. Nii nagu riigis tervikuna, on ka jagunemine meie ettevõttes, kus ca 40% varutavast piimast läheb valdavalt eksporttoodete - pulber ja või - alla," sõnas Kivine.

"Eelmise aasta teises pooles alanud nõudluse langus maailmaturul on täna jõudnud sinnani, kus kaup koguneb lattu ja selle realiseerimine on keeruline. Kindlasti on võimendanud olukorda ka igaaastane jõulueelne ja -pealne eksportturu vaikus," lisas ta. 40% piima kokkuostust?" küsis Kivine.

"Oleme andnud situatsioonist ülevaate ka meie koostööpartneritele-piimatootjatele ja nad on meid mõistnud, sest mis on teine võimalus, kas loobuda ca

"Tere AS maksab tootjatele ühes kuus üle 60 miljoni krooni piimaraha, millest üks osa on pulbri ja või all laos seismas. Siit ka lühiaegne võlgnevus. Ootame koos tootjatega turgude avanemist, aga mis tasemel see olema saab ja milline saab olema uue perioodi piima hind, näitab lähikuu," märkis ettevõtte juht.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077