Naftabarreli hind tähistab 10 dollari kümnendat aastapäeva

Nafta hind tähistab kümne dollarini
langemise kümnendat aastapäeva tugeva kukkumisega, sest OPEC ei suutnud
nädalavahetusel toimunud hädaistungil tootmiskärbetes kokku
leppida.

“Nad sõidavad samamoodi majandustsükli laine harjal nagu ülejäänud meist,” kommenteeris uudisteagentuurile Bloomberg Deutche Banki energeetikasektori peaanalüütik Adam Sieminski. “Nad oleksid pidanud varem stabiliseerima turgu terve rea kärbetega”, lisas ta.

Nad pole teinud piisavalt palju peatamaks nafta hinna 10-protsendilist hinnalangust. Merryll Lynch ennustab nafta hinna põhjaks järgmise aasta esimeses kvartalis 43 dollarit barrel.

Kümme aastat tagasi, 1998. aasta detsembris kukkus naftabarreli hind alla kümne dollari, mis toona tähendas enam kui 60-protsendilist kukkumist tolleaegsest tipust. Ka siis ei suutnud Naftat eksportivate riikide organisatsioon (OPEC) elimineerida ületootmist.

Kümme aastat tagasi tõrkusid tootmist vähendama Iraak, Venetsueela ning naftakartelli mittekuuluv Venemaa, millega kaasnes Aasia finantskriisist ning USA soojast talvest tingitud nõudluse kahanemine. Nüüd on nõudluse alandajaks üheaegne majanduskriis kõikides suuremates riikides.
Selle aasta nelja kuuga on naftabarreli hind kukkunud suvisest tipust umbes saja dollari võrra barrel. Tegemist on siiski sügavama kukkumisega kui kümme aastat tagasi, mil hinnalangus toimus ajavahemikul 1996 kuni 1998.

OPEC otsustas sel nädalavahetusel toimunud hädaistungil lükata otsustamise kuu lõppu. Nafta hind kukkus täna hommikul Londonis neli protsenti 51,23 dollarini barrel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara