Autor: Rainer Saad • 20. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finantskriis mõjub laastavalt Hiina tehastele

Seoses lääneriikide tarbimise vähenemisega, on paljud Hiina tehased sunnitud oma uksed sulgema, kirjutas CNN.

“Finantskriis Ameerikas tapab meid ära, niigi võtab ta iga päev leiva meie laualt,” teatas üks endine tehase tööline, kes oli kogunenud Guangdongi tehase ette protestiaktioonile, milles osales mitusada koondatud töötajat.

Hiina ettevõte, mis valmistas mänguasju Mattelile, Hasbrole ja teistele Ameerika mänguasja firmadele, sulges oma uksed.

Ettevõte, mille tehased asusid nii Hiinas kui ka Hongkongis, koondas ligi 7000 inimest. Tehaste sulgemise põhjuste taga on toorainete kallinemine, ameeriklaste väike ostuvõime ning kallinenud jüaan.

Rasked asjaolud maailma majanduses on tinginud Hiina mänguasjatööstuse suure languse. 2008. aasta jooksul on 3631 mänguasjaeksportijat oma tegevuse lõpetanud, see on 52,7% mänguasjatööstuse ettevõtetest.

Lisaks on rasked asjaolnud viinud ka teiste suurimate tootmisettevõtete sulgemise üle kogu Hiina. Lisaks oma uksed sulgenud tehased, mis toodavad nii esmatarbekaupu, riideid kui ka tehnoloogiat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077