Autor: Hille Tressum • 3. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ensto: ABB pakub meile väikest konkurentsi

Elektritehniliste toodete valmistaja Ensto Enseki juht Üllas Täht tõdeb, et tootmist laiendav ABB pakub neile Eesti turul väikest viisi konkurentsi.

Ensto Enseki juhi Üllas Tähe sõnul tootmist laiendav ABB üldjoontes ettevõttele Eestis konkurentsi ei paku. „Konkurentsi pakub ABB meile ehk lülitite ja pistikupesade turul. Muus osas on ettevõtete nomenklatuur erinev. Ei teadnudki, et nad oma tootmist laiendavad. Soovin neile palju edu,“ sõnas Tähe rõõmsal toonil.

Tähe sõnul on Ensto Ensekil tänavu hästi läinud. Nimelt ollakse suudetud tõsta müüki Eestis ca 10% võrra, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Sarnaselt ABB-le ekspordib Ensto Ensek 90% oma toodangust välisturgudele. „Ensto on suur kontsern, mis tegutseb 18 riigis. Ekspordime kõigisse neisse,“ sõnas Tähe. „Meie suurim turg on hetkel Soome ja väikseim Venemaa."

Tootmise laiendamise plaane Tähe sõnul ettevõttel ei ole. Samuti ei plaanita vallutada ka uusi välisturge. „Kui kontsern otsustab näiteks laieneda Lõuna- Ameerikasse või Kanadasse, laiendame ka meie oma eksporditavate maade nimistud,“ lisas Tähe.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077