• 03.10.08, 18:40
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ensto: ABB pakub meile väikest konkurentsi

Elektritehniliste toodete valmistaja Ensto Enseki juht Üllas Täht tõdeb, et tootmist laiendav ABB pakub neile Eesti turul väikest viisi konkurentsi.
Ensto Enseki juhi Üllas Tähe sõnul tootmist laiendav ABB üldjoontes ettevõttele Eestis konkurentsi ei paku. „Konkurentsi pakub ABB meile ehk lülitite ja pistikupesade turul. Muus osas on ettevõtete nomenklatuur erinev. Ei teadnudki, et nad oma tootmist laiendavad. Soovin neile palju edu,“ sõnas Tähe rõõmsal toonil.
Tähe sõnul on Ensto Ensekil tänavu hästi läinud. Nimelt ollakse suudetud tõsta müüki Eestis ca 10% võrra, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Sarnaselt ABB-le ekspordib Ensto Ensek 90% oma toodangust välisturgudele. „Ensto on suur kontsern, mis tegutseb 18 riigis. Ekspordime kõigisse neisse,“ sõnas Tähe. „Meie suurim turg on hetkel Soome ja väikseim Venemaa."
Tootmise laiendamise plaane Tähe sõnul ettevõttel ei ole. Samuti ei plaanita vallutada ka uusi välisturge. „Kui kontsern otsustab näiteks laieneda Lõuna- Ameerikasse või Kanadasse, laiendame ka meie oma eksporditavate maade nimistud,“ lisas Tähe.

Seotud lood

Uudised
  • 03.10.08, 16:34
ABB investeeris tehastesse 150 miljonit krooni
Tuleval nädalal avab ABB Jüris tööstuselektroonika tehase kolmanda etapi ehk teise laienduse. Kokku on ABB tehasesse alates selle rajamisest 2005. aastal investeerinud 150 miljonit krooni. Tööstuselektroonika tehase laienemise tingis jõuliselt kasvanud nõudlus.
  • ST
Sisuturundus
  • 23.10.24, 21:54
Millega arvestada talviste tööriiete valikul?
Spetsiaalne talvine tööriietus on hädavajalik, et külmas ja karmides ilmastikutingimustes töötades oleks soe, mugav ja ohutu. Talveriietuse konkreetne tüüp sõltub töö iseloomust, ohutusnõuetest ja ilmastikutingimustest. Grolls tööriiete ja isikukaitsevahendite kaupluste juhataja Martin Lokk annab ülevaate olulistest punktidest, mida peaks arvesse võtma talviste tööriiete valimisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele