Sulemees Ajasto kalendritehast ei karda

Eesti firma Sulemees OÜ täna avatavat
Ajasto Diary Groupi kalendritehast konkurendina ei karda, sest koos ollakse
turul olnud juba kümme aastat.

Ühe osaniku ja juhataja Mait Puusepa sõnul Sulemees OÜ-l avatava kalendritehase ees hirmu ei ole. „Ega nad Eestis midagi rohkem teha ei saa, kui nad siiani on teinud,“ lisas ta. Puusepa sõnul ollakse Ajasto Diary Groupi alla kuuluva Büroodisain OÜga konkureeritud juba kümme aastat.

„See on nii suur firma, et nad võivad seda endale lubada. Meie tegutseme ainult Eesti turul ja teeme Soome natukene,“ kommenteeris Puusepp aripaev.ee-le tehasesse investeeritud 100 miljonit Eesti krooni.

Kuidas mõjutab majanduse jahtumine kalendriäri, on veel vara rääkida. „See on jaanuaris näha. Kui see eelmine kriis oli, siis küll kalendrimüük tagasi ei läinud. Märkmikku ostetakse üks kord aastas ja nii palju raha ikka leitakse,“ sõnas juht. „Mis puudutab korporatiivkliente, kes ostavad firmakingitusteks, sealt võib küll tagasilöök tulla. Aga ma ei usu, et väga suur,“ nentis Puusepp kalendrimüügi lähitulevikust rääkides.

Kas kalendrid kaovad kunagi ka ära? „Kunagi kindlasti, aga mitte praegu. Ma arvan, et see on väga kauges tulevikus, kui kalender võib ära kaduda. Arvutit ju kaasas ei kanna ja teine asi on harjumus,“ ütles Puusepp ning lisas: „Need põlvkonnad, kes on harjunud kalendrit kasutama, kasutavad edasi. Mis saab sellest põlvkonnast, kes praegu on lapsed, seda öelda ei tea.“

OÜ Sulemees asutasid 1996. aastal kolme Eesti kodanikku kalendrikirjastusena. Alates 2001. aastast tegutseb OÜ Sulemees kontoritarvete jaemüügiturul. Väiksema osa müüdavatest kaupadest toodame me ise või impordime Eestisse. Alates 2001. aastast trükib Sulemees suure osa müüdavast toodangust ise, selgus ettevõtte kodulehelt.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara