19. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iraan plaanib 2021. aastaks kuut uut tuumajaama

Iraani ametlik uudiseagentuur IRNA teatas, et sõlmiti kokkulepped valmistamaks ette kuue uue tuumajaama rajamist, mis valmivad ilmselt 2021. aastaks.

Iraani riiklikku tuumaenergiaga tegelevat firmat juhtiva Ahmad Fayyazbakhshi sõnul on juba sõlmitud kokkulepped mitmete Iraani firmadega leidmaks uute tuumaelektrijaamade jaoks sobivaid ehituskohti. See protsess võib võtta umbes 13 kuud, kirjutas The Jerusalem Post.

Iraan on varem teatanud plaanidest ehitada 2021. aastaks veel kuus tuumajaama. Praegu ehitatakse Iraani lõunapoolses sadamalinnas Bushehris Venemaa abiga riigi esimest tuumaelektrijaama, mis peaks käiku lastama selle aasta lõpus.

Rahvusvaheline üldsus on Iraani tuumaprogrammi pärast mures, sest arvatakse, et aatomienergeetika vajus üritatakse valmistada tuumarelva, kirjutas lenta.ru.

2008 aasta mais püüdsid rahvusvahelised vahendajad Iraani tuumaprogrammi peatada. Iraan keeldus tuumaprogrammi lõpetamisest ja sai kaela täiendavad majanduslikud sanktsioonid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077