14. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA peab Iraaniga salaläbirääkimisi

Ameerika Ühendriigid ja Iraan peavad salajasi läbirääkimisi, vahendas The Arabian Business Suurbritannia meediaväljaannet Independent.

Tagauste kaudu peetavad läbirääkimised puudutavad Iraani tuumaprogrammi ja kahe riigi külmutatud suhteid. Ameerika Ühendriikide riigisekretäri Thomas Pickeringi sõnul kohtus grupp Ameerika endisi diplomaate ja välispoliitika eksperte viimase viie aasta jooksul Iraani akadeemikute ning poliitiliste nõuandjatega "paljudes erinevates paikades, ent mitte Ameerika Ühendriikides ega Iraanis".

"Mõned iraanlased olid seotud Iraani riigiametitega," lisas Pickering.

Möödunud nädalal hoiatas USA Iraani, et too riskib edasise isolatsiooni ja uute rahvusvaheliste sanktsioonidega, kui ei täida ÜRO ettekirjutusi tuumaprogrammile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077