Autor: Agnes Ojala • 14. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Galvex sai uue omaniku järgi nimeks ArcelorMittal Tallinn

Käesoleva aasta märtsis ostis Galvex Estonia OÜ ära maailma suurim terasetootja ArcelorMittal, mis andis terasefirmale ka oma nime.

Alates 12. augustist 2008 kannab endine Galvex nime ArcelorMittal Tallinn OÜ, teatas firma.

„Järgides ettevõtte ülemaailmset motot „Transforming Tomorrow“, tegi ArcelorMittal väga olulise sammu, võttes vastu otsuse tugineda Galvexi meeskonna kogemustele ja pühendumusele,“ ütles ArcelorMittal Tallinn OÜ tegevdirektor Rudolf Egbert. „See võimaldab ArcelorMittal grupil täita oma missiooni – tugevdada oma positsiooni ühel kõige kiiremini kasvaval turul, Ida-Euroopas ja Venemaal ning tagada jätkusuutlik tulevik meie äri kõikidele osapooltele: klientidele, tarnijatele, töötajatele ja ühiskonnale.“

ArcelorMittal Tallinn OÜ on 1997. aastal loodud senine Galvex Estonia, mis on suuteline tootma aastas 500 000 tonni kõrgkvaliteetset terast. Selle tarbeks on Muuga Sadamasse püstitatud vastav terase kuumtsinkimistehas. Galvex on spetsialiseerunud korrosioonikindla ja pliivaba tsingiga kaetud lehtterase tootmisele, mis vastab ehitus- ja autotööstuses levinud kaubanduslikele ja struktuurilistele näitajatele. Ettevõtte 2007. aasta müügitulu oli 1,6 miljardit krooni.

ArcelorMittal on maailma suurim integreeritud metalli- ja kaevandusettevõte, kus töötab üle 310 000 töötaja enam kui 60 riigis. Ettevõte on turuliider kõikidel peamistel globaalsetel turgudel, sealhulgas autotööstuse, ehitus-, majapidamisseadmete ja pakendite turul. ArcelorMittal on juhtiv teadus- ja arendustegevuses ning tehnoloogias, ettevõttel on silmapaistvalt suur toorainevaru ja jaotusvõrgustik. Tööstuse asumine enam kui 20 riigis 4 kontinendil viib ettevõtte kõikidele peamistele, nii arengujärgus kui arenenud teraseturgudele.

ArcelorMittali 2007. aasta kasum oli 105,2 miljardit dollarit ning ettevõte tootis toorterast 116 miljonit tonni, mis on umbes 10% maailma terasetoodangust.

ArcelorMittal on noteeritud New Yorgi (MT), Amsterdami (MT), Pariisi (MTP), Brüsseli (MTBL), Luxembourgi (MT) väärtpaberibörsil ning Hispaania börsil.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077