Galvex sai uue omaniku järgi nimeks ArcelorMittal Tallinn

Käesoleva aasta märtsis ostis Galvex
Estonia OÜ ära maailma suurim terasetootja ArcelorMittal, mis andis
terasefirmale ka oma nime.

Alates 12. augustist 2008 kannab endine Galvex nime ArcelorMittal Tallinn OÜ, teatas firma.

„Järgides ettevõtte ülemaailmset motot „Transforming Tomorrow“, tegi ArcelorMittal väga olulise sammu, võttes vastu otsuse tugineda Galvexi meeskonna kogemustele ja pühendumusele,“ ütles ArcelorMittal Tallinn OÜ tegevdirektor Rudolf Egbert. „See võimaldab ArcelorMittal grupil täita oma missiooni – tugevdada oma positsiooni ühel kõige kiiremini kasvaval turul, Ida-Euroopas ja Venemaal ning tagada jätkusuutlik tulevik meie äri kõikidele osapooltele: klientidele, tarnijatele, töötajatele ja ühiskonnale.“

ArcelorMittal Tallinn OÜ on 1997. aastal loodud senine Galvex Estonia, mis on suuteline tootma aastas 500 000 tonni kõrgkvaliteetset terast. Selle tarbeks on Muuga Sadamasse püstitatud vastav terase kuumtsinkimistehas. Galvex on spetsialiseerunud korrosioonikindla ja pliivaba tsingiga kaetud lehtterase tootmisele, mis vastab ehitus- ja autotööstuses levinud kaubanduslikele ja struktuurilistele näitajatele. Ettevõtte 2007. aasta müügitulu oli 1,6 miljardit krooni.

ArcelorMittal on maailma suurim integreeritud metalli- ja kaevandusettevõte, kus töötab üle 310 000 töötaja enam kui 60 riigis. Ettevõte on turuliider kõikidel peamistel globaalsetel turgudel, sealhulgas autotööstuse, ehitus-, majapidamisseadmete ja pakendite turul. ArcelorMittal on juhtiv teadus- ja arendustegevuses ning tehnoloogias, ettevõttel on silmapaistvalt suur toorainevaru ja jaotusvõrgustik. Tööstuse asumine enam kui 20 riigis 4 kontinendil viib ettevõtte kõikidele peamistele, nii arengujärgus kui arenenud teraseturgudele.

ArcelorMittali 2007. aasta kasum oli 105,2 miljardit dollarit ning ettevõte tootis toorterast 116 miljonit tonni, mis on umbes 10% maailma terasetoodangust.

ArcelorMittal on noteeritud New Yorgi (MT), Amsterdami (MT), Pariisi (MTP), Brüsseli (MTBL), Luxembourgi (MT) väärtpaberibörsil ning Hispaania börsil.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara