Autor: Agnes Ojala • 19. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muugal müüakse taas Galvexi tsinkimistehast

Galvexi omanik hedge-fond Silver Point Capital on taas müüki pannud Eesti tööstuse ühe pärli - Galvexi tsinkimistehase Muugal.

USA investeerimisfond Silver Point Capital Partners LCC omandas tehase ise alles eelmise aasta augustis. Nüüd aga müüakse seda jälle maha. Volitatud müüjaks on audiitorfirma Ernst Young, kirjutas Eesti Ekspress.

Tootmismaht Muugal on praegu alla poole tootmisvõimsusest. Müügi teeb raskeks asjaolu, et endine omanik Daniel Bain on kaevanud fondi kohtusse ja kohtuvaidlus käib alles.

Galvex Estonia OÜ on sõltumatu lehtterase tootja maksimaalse tootmisvõimsusega 500 000 MT aastas. Galvexi tootmisüksus asub Muuga jäävabas sadamas ning omab suurepärast ligipääsu mere-, auto- ja raudteetranspordi kaudu. Galvexi peamised sihtturud on Euroopa Liidu liikmesriigid, SRÜ riigid ja Ameerika Ühendriigid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077