Autor: Agnes Ojala • 13. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku juht tahtis tööd jätkata perekonnale lähemal

Saku Õlletehase juht Ireneusz Smaga soovis edasi töötada oma perekonnale lähemal, mistõttu jäi juhatuse esimehe leping pikendamata, rääkis Saku pressiesindaja Priit Põiklik.

"Ireneusz Smaga juhtis Saku Õlletehast kaks aastat. Lepingu lõppemise tõttu avaldas ta kindlat soovi otsida uusi võimalusi ja jätkata oma tööalast karjääri ennekõike oma perekonnale lähemal, seega Poolas," selgitas Põiklik.

Tema andmetel on Smaga juba teel koju ja mehe enda sõnade kohaselt kavatseb ta kõigepealt korralikult puhata, veetes aega oma perekonna seltsis. "Selleks on ka põhjust, sest tema kaheaastane töötempo Saku Õlletehases oli väga energiline ning Saku kui turuliidri jätkuv edu ning selle juhtimine nõudsid Smagalt jõupingutusi, mis ei ole just kergemat killast," sõnas pressiesindaja.

Nüüd, juba uue juhiga, läheb Saku Põikliku sõnul oma arengus edasi kindlal turuliidri kursil. Uus juhatuse esimees Veli Pekka Tennilä on Saku juhtimise üle võtnud ning läheb uutele väljakutsetele vastu, hoides tegelikult sama kurssi, mida vedas ka Ireneusz Smaga.

Saku uus juht soomlane Veli Pekka Tennilä on varem töötanud nii õllede kui ka laiemalt toiduainetööstuse valdkonnas. 2000-2001 töötas ta Nordic Kellogg'si ärijuhina, 2001-2006 Oy Sinebrychoff Ab õllede segmendi turundusjuhina ning 2006-2008 sama firma ekspordidirektorina.

Veli Pekka Tennilä ei ole ühegi teise ettevõtte juhatuse või nõukogu liige ning tal ei ole Saku Õlletehase aktsiaid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077