Autor: Mariliis Pinn • 24. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistud liituvad gaasi hinnatõusu kaebusega

Koduomanikke ühendava Eesti Omanike Keskliidu toel esitavad koduomanikud Tallinna halduskohtule kaebuse Eesti Gaasi hinnatõusu kooskõlastanud Konkurentsiameti otsuse kui haldusakti vaidlustamiseks. Kaebusega on tänase päeva jooksul liitunud Tartu ja Võru korteriühistute organisatsioonid.

Eesti Omanike Keskliidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul on eesmärgiks saavutada, et kodutarbijale monopolistliku universaalteenuse pakkuja (Eesti Gaasi) poolt peale surutav hinnatõus oleks põhjendatud ja sellest johtuvalt EOKL hinnangul ka tunduvalt väiksem, teatas liit. Tugeva luubi all tuleb võtta ka Eesti Gaasi tegevuskulud ning põhjendatud tulukus. Oluline on ka juhtida tähelepanu vajadusele luua tõsiseltvõetavad alternatiivsed energialahendused vastukaaluks vene maagaasile. Silmas pidades energiajulgeolekut ning naftahinna tõusu on olukord, kus 45% toasoojast tuleb vene gaasi arvelt, perspektiivis äärmiselt problemaatiline.

Taavi Madiberk: „Kohtuvaidlus on kindlasti mitmetahuline ning komplitseeritud ning a priori tulemust teada pole võimalik. Selge on see, et arvestades probleemi ulatust ning majanduskliima jahenemist on ka protsentuaalselt väike hinnavõit väga oluline.“

Eesti Korteriühistute Liidu nõukogu liikme Ilme Treppi sõnul mõjutab hinnatõus olulist osa Eesti elanikkonnast, kuna kütte hinnatõus on otseselt seotud gaasi hinnatõusuga. Majandusstagnatsiooni tingimustes võivad tuhandete kroonide võrra suurenevad küttekulud omada ränkasid sotsiaalseid tagajärgi.

Eesti Korteriühistute Liidu Tartu büroo juhataja Dagmar Mattiisen ja Võru büroo juhataja Margus Toom kutsuvad korteriühistuid üles Eesti Omanike Keskliidu algatusega liituma ning oma õiguste eest seisma.

Koduomanike huvide eest seisev Eesti Omanike Keskliit on kodanikuorganisatsioon, mis koondab üle 11 000 maja- ja korteriomaniku.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077