Korteriühistud liituvad gaasi hinnatõusu kaebusega

Koduomanikke ühendava Eesti Omanike
Keskliidu toel esitavad koduomanikud Tallinna halduskohtule kaebuse Eesti
Gaasi hinnatõusu kooskõlastanud Konkurentsiameti otsuse kui haldusakti
vaidlustamiseks. Kaebusega on tänase päeva jooksul liitunud Tartu ja Võru
korteriühistute organisatsioonid.

Eesti Omanike Keskliidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul on eesmärgiks saavutada, et kodutarbijale monopolistliku universaalteenuse pakkuja (Eesti Gaasi) poolt peale surutav hinnatõus oleks põhjendatud ja sellest johtuvalt EOKL hinnangul ka tunduvalt väiksem, teatas liit. Tugeva luubi all tuleb võtta ka Eesti Gaasi tegevuskulud ning põhjendatud tulukus. Oluline on ka juhtida tähelepanu vajadusele luua tõsiseltvõetavad alternatiivsed energialahendused vastukaaluks vene maagaasile. Silmas pidades energiajulgeolekut ning naftahinna tõusu on olukord, kus 45% toasoojast tuleb vene gaasi arvelt, perspektiivis äärmiselt problemaatiline.

Taavi Madiberk: „Kohtuvaidlus on kindlasti mitmetahuline ning komplitseeritud ning a priori tulemust teada pole võimalik. Selge on see, et arvestades probleemi ulatust ning majanduskliima jahenemist on ka protsentuaalselt väike hinnavõit väga oluline.“

Eesti Korteriühistute Liidu nõukogu liikme Ilme Treppi sõnul mõjutab hinnatõus olulist osa Eesti elanikkonnast, kuna kütte hinnatõus on otseselt seotud gaasi hinnatõusuga. Majandusstagnatsiooni tingimustes võivad tuhandete kroonide võrra suurenevad küttekulud omada ränkasid sotsiaalseid tagajärgi.

Eesti Korteriühistute Liidu Tartu büroo juhataja Dagmar Mattiisen ja Võru büroo juhataja Margus Toom kutsuvad korteriühistuid üles Eesti Omanike Keskliidu algatusega liituma ning oma õiguste eest seisma.

Koduomanike huvide eest seisev Eesti Omanike Keskliit on kodanikuorganisatsioon, mis koondab üle 11 000 maja- ja korteriomaniku.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara