Autor: Mariliis Pinn • 17. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kütusemüüjad ei prognoosi kütuse hinna langemist

Eesti kütusemüüjad ei soovi tarbijale odavat kütusehinda lubada, sest olukord maailma naftaturul on ebaselge.

"Viimastel päevadel on toornafta hind maailmaturul kõikunud nii üles kui alla. Teisipäeval toimus 17 aasta suurim ühekordne hinnalangus, kuid hetkel pole veel selge, kas langus jätkub või järgneb sellele taas tõus," kommenteeris Statoili kontseptsioonijuht Kai Realo Kauppalehti kütuse odavnemist lubavat artiklit.

"Toodete jaemüügihindades toimuvad muudatused niipea, kui soodsamast toornaftast hakatakse tootma mootorikütuseid ning seeläbi langeb ka Statoili poolt sisseostetavate toodete omahind. Millal ja kuidas mõjutab toornafta hinnamuudatus mootorikütuste hindu Eestis, on hetkel veel keeruline prognoosida," lisas ta.

Neste Eesti peadirektor Indrek Kaju kommenteeris teemat lühidalt, et nemad tuleviku hinnamuutustest ette ei teata. "Ja me ei prognoosi ka," lisas ta napisõnaliselt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077