3. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tühistatud tellimused maksavad 40 Rapala töökohta

Soome kalastustarvete kontserni Rapala Eesti ASi andmetel pole osaliselt tühistatud tellimuste tõttu võimalik pikendada 40 inimese tähtajalist töölepingut.

Soome kalastustarvete kontserni Eesti tegevjuht Rauno Rantanen rääkis, et poolteist aastat tagasi oli ettevõttes tööjõu puudus ning inimesi oli tööle vaja tähtajalise lepinguga.

Telefonivestluses ütles Rantanen, et tähtajalise lepingu sai 40 töötajat ning mitte ühegi töötaja lepingut ei pikendata, kuid hilisemas e-kirjas korrigeeriti arv 54ks, millest pole võimalik pikendada 40 inimese lepingut. Rantaneni sõnul töötab ettevõttes 250 töötajat tähtajatu lepinguga.

Ettevõtte tootmisjuht Jaan Gustavson lisas, et juuni lõpuni kehtivaid tähtajalisi lepingud pole võimalik pikendada, kuna osadest tellimustest on ära öeldud.

Hiljem täiendas ta, et tähtajalisi lepingud ei pikendata lahenduse leidnud tolliprotseduuride ja varasemate plaanide taastumise tõttu.

Rantanen ütles, et tänase seisuga pole ettevõttel plaanis Eesti tootmist Venemaale kolida. „Osa lantide esmaseid tootmisoperatsioone on saadetud Venemaale. Iirimaa tehas suleti ja need tööoperatsioonid tulid Pärnusse. Sügisest peaks Pärnu tehas töötlema ainult värvitud lante, mis vajavad rohkem kvaliteetsema töö tegemist,“ rääkis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077