Autor: Mariliis Pinn • 5. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaasihinna tõus on kinni kütteõli hinnas

Sügisene gaasihinna tõus toob aastas juurde tuhandeid kroone lisaväljaminekuid mitte ainult neile, kellele gaasitoru koju jookseb, vaid ka paljudele kortermajade elanikele.

Eesti Gaas on esialgu hinnatõusu suurusest rääkides kidakeelne, sest praegu käivad selles osas veel läbirääkimised konkurentsiametiga, kellel on voli nii hinnatõusu taotlust kärpida kui ka kasvatada, kirjutas Postimees.

Eesti Gaasi juhatuse liikme Raul Kotovi sõnul räägivad nad arvudest meelsamini siis, kui konkurentsiamet on need kinnitanud. Teada on siiski, et kõige valusamalt tabaks hinnatõus just suuri gaasitarbijaid, kellele müüdav gaas on kuupmeetri arvestuses küll kõige odavam, kuid kelle hinnatõus oleks protsentuaalselt kõige suurem.

Nii kasvaks keskmise eramaja omaniku, kelle majas gaasiga nii köetakse kui tehakse süüa ja soojendatakse vett, kulud aastas umbes 3000 krooni võrra.

Keskmine korter, kus on nii gaasipliit kui -boiler, kasutab aastas keskmiselt 400 kuupmeetrit gaasi ning maksab selle eest pea 1800 krooni, uue hinnataotluse järgi suurenevad tema kulutused pea 35 protsenti ehk 2400 kroonini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077