27. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: nukrad ajad Baltika aktsionäridele

Baltika teatas eile, et jätab aktsionäridele sel aastal dividendid maksmata, mis tähendab, et investorid peavad tulu saamiseks ootama paremaid aegu.

Baltika aktsia hind langes täna Tallinna börsil 1,54 protsendi võrra 40,06 kroonini. Nii madal oli meie juhtiva moetööstusettevõtte aktsia hind viimati kaks ja pool aastat tagasi 2005. aasta oktoobris ja paistab, et sellisel kõrgusel on aktsia hind püsinud peamiselt tänu suuromanike ja juhtidele kuuluva osaühingu BMIG massiivsetele tugiostudele.

Baltika juht Meelis Milder kinnitas eile aripaev.ee-le antud intervjuus, et ettevõtte juhtkond on alates eelmise aasta lõpust ostnud üle poole miljoni aktsia. Tõsi ta on, alates 13. detsembrist, mil BMIG ostis 300 000 Baltika aktsiat, on osaühing ning juhtkonna liikmed isiklikult ostnud kokku 560 000 Baltika aktsiat. Baltika aktsia kauplemise kogumaht on samal perioodil olnud kokku 2,6 miljonit aktsiat, mis tähendab, et juhtkonna ning omanike ostud on moodustanud enam kui viiendiku aktsia kauplemismahust. Milderi põhjendusest võiks välja lugeda, et ostu põhjuseks on atraktiivne aktsia hind. Mina kaldun arvama, et tegemist oli siiski tugiostuga, sest vastasel korral oleks Baltika aktsia hind olnud tunduvalt „atraktiivsem”.

Harju Elektri aktsia hind langes täna 1,8 protsenti pea kolme ja poole aasta madalaimale tasemele 43,03 kroonile. Hiljemalt homme peaks ettevõte avaldama eelmise aasta auditeeritud majandustulemused ning juhatuse ettepaneku aktsionäridele dividendide maksmiseks. Arvestades varasemate aastate dividendide maksmise poliitikat, usun et riigi üks juhtivaid tööstusettevõtteid maksab sel aastal omanikutulu vähemalt kolm krooni aktsia kohta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077