Neste tõstis diisli hinna üle 18 krooni

Neste tõstis diislikütuse hinda 17,3
kroonilt 18,1 kroonini.

Ettevõtte juht Indrek Kaju põhjendas hinnatõusu toornafta kallinemisega maailmaturul.

Statoil tõstis samuti diisli hinna 18,1 koornini. Ettevõtte juht Helle Kirs-Toigeri sõnul tulenes hinnamuudatus mootorikütuste sisseostuhindade kallinemisest. Hinnamudatusega kallinesid mootoribensiinid 20 senti/liitrilt ning diislikütus 75 senti/liitrilt.

Mootorikütuste jaehind Eesti turul sõltub Kirs-Toigeri sõnul neljast peamisest mõjurist: toodete sisseostu hind; riigi maksumäär toodetele; USA dollari valuutakurss ning konkurents kohalikul turul.

"Mootorikütuste ostmine on import teistest riikidest ning kauplemine rahvusvahelisel turul toimub USA dollari alusel, mistõttu USD kursi odavnemine või kallinemine Eesti krooni suhtes avaldab mõju mootoribensiini ja diislikütuse jaehinnale," ütles ta.

Tulenevalt mootorikütuste sisseostuhindade kiirest kallinemisest nii 2007 kui 2008 aastal on madal dollari kurss mõjutanud toodete jaehinda Eestis positiivselt. Eile maksis tonn diislikütust (10 ppm) 1071 USD. "Erinevate kurssidega korrutades mõistate hinnaerinevust ning valuutakursi mõju toote lõpphinnale," ütles Kirs-Toiger.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara