11. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhivõrk: Viru-Nigula tuulepark ei täitnud ohutusnõudeid

Põhivõrgu kommunikatsioonijuht Kätlin Kruus ütles, et Nelja Energia Viru-Nigula tuulepark lülitati välja, kuna pargi seadmed ei täitnud ohutusnõuded.

Kruus selgitas, et võrgueeskiri reguleerib energeetikas mitmeid valdkondi ning eeskiri reguleerib ka elektripaigaldiste nõudeid. „Võrk peab korras olema ja seadmed ei tohi teistele probleeme tekitada. Tuuleveskid peaksid olema Põhivõrgu poolt reguleeritavad, kuid Nelja Energia omad seda pole,“ rääkis Kruus.

Ta selgitas, et kui seadmeid on vaja võrgu töökindluse huvides reguleerida, näiteks välja lülitada, siis Viru-Nigula omasid ei saa, kuna need tuuleveskid pole juhitavad. „Ning teistpidi, kui võrgus on rike, siis tuulikud peaksid iseseisvalt töötama,“ loetles Kruus puudusi.

„Võrgueeskiri on muutunud, kuid Nelja Energia pakkumise lisas olid uued tingimused olemas. Leping sõlmiti aasta tagasi üheaastase tähtajaga,“ rääkis kommunikatsioonijuht.

Kruus ütles, et Põhivõrk ei keeldunud Nelja Energia ettepanekust testimisaega pikendada. "Kui Nelja Energia jätkaks ajutise lepingu alusel, siis nad kasumit ei tooda, kuna tootmisvõimsus on väiksem, kuid nad saavad jätkata testimist," lisas ta.

„Eelmisel nädalal hoiatasime Nelja Energiat, et lülitame Viru-Nigula tuulepargi välja, nii nagu seadus ette näeb, viis päeva varem. Teade edastati tähitud kirjaga,“ väitis Kruus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077