11. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhivõrk ühendas tuulepargi lahti

OÜ Põhivõrk lülitas täna ennelõunal välja Viru-Nigula tuulepargi, sest ta ei vastanud nõuetele.

Viru-Nigula tuulepark lülitati välja kell 11.12, teatas OÜ Põhivõrk.

Eesti elektrisüsteemi halduri OÜ Põhivõrk ning tuulepargi omaniku OÜ Nelja Energia vahel eelmise aasta alguses sõlmitud kokkuleppega kohustus tuulepark hiljemalt selle aasta 1. veebruariks oma elektrituulikuid testima ning viima nad vastavusse kõigi võrgueeskirja nõuetega. Tähtajaks tuulepark oma seadmete puudusi likvideerinud ei ole.

Võrgueeskirja nõuetele mittevastavaid seadmeid elektrivõrguga ühendada ei tohi, kuna need võivad ohustada teiste klientide elektriseadmeid ning olla ohuks kogu elektrisüsteemi varustuskindlusele, teatas OÜ Põhivõrk.

Põhivõrk on pakkunud tuulepargile võimalust jätkata ajutise lepingu alusel oma seadmete testimist piiratud tootmisvõimsusega, et puudused likvideerida, kuid OÜ Nelja Energia pakutuga ei nõustunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077