11. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru-Nigula tuulepargi lepingutingimused olid sõlmimise ajal teised

OÜ Nelja Energia tehnikadirektor Andrus Zavadskis kommenteeris Viru-Nigula tuulepargi väljalülitamist, et Põhivõrguga lepingu sõlmimise ajal olid võrgueeskirjad teistsugused ning aastast ei piisanud uute tingimuste testimiseks.

„Liitumislepingu sõlmimise ajal oli võrgueeskiri teiste tingimustega,“ kommenteeris Zavadskis. Ta selgitas, et siis olid tuulik ja generaator kaks eri asja, kuid nüüd väidab Põhivõrk, et tuulik on generaator.

„Eelmises veebruaris sai pandud testimise tähtajaks 1. veebruar 2008. aastal, kuid Soome tuulikutootjal WinWindil polnud piisavalt ressurssi testimiseks. Palusime küll ajapikendust, kuid Põhivõrk oli väga jäik,“ rääkis ta.

Zavadskis lisas, et WinWind on kõige rangem tuulikute testija üldse, kuid sellist tuulikute tootjat polegi, kes 100% nõudeid täidaks.

„Eesti Energia lülitas tuulepargist elektri välja ette hoiatamata samal ajal, kui tuulikus olid töötajad. Praegu ei põle tuuleveskitel ka lennuohutustuled,“ rääkis tehnikadirektor. Viru-Nigula tuulepark lülitati täna ennelõunal välja.

„Monopoolse ettevõtte harjumused, võib-olla suhtub Eesti Energia kõigisse nii – see on üsna põhjendamatu,“ kommenteeris Zavadskis.

„Arutame tootjaga ja anname parima, et tuulepark tööle saaks. Suur investeering on tehtud,“ rääkis ta tulevikuplaanidest.

OÜ Nelja Energia on investeerinud Viru-Nigula tuuleparki 26 miljonit eurot ehk 405 miljonit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077