Autor: Agnes Ojala • 25. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Carlsberg ja Heineken ostavad Saku suuromaniku välja

Scottish Newcastle võttis vastu Carlsbergi ja Heinekeni ühispakkumise, millega Briti suurim õlletootja läheb taanlaste ja hollandlaste kätte.

Ostuga saab Carlsberg enda kätte kogu osaluse Baltic Beverages Holdingus, mis on Saku Õlletehase emafirma. Seni kuulus pool BBHst Carlsbergile, teine pool aga Scottish Newcastle’ile.

Pärast kolmekuust rebimist õllehiidude vahel pakkusid Carlsberg ja Heineken brittidele õlletehase eest 7,8 miljardit naela (163,8 miljardit krooni), kirjutas Bloomberg.

Carlsberg ja Heineken pakkusid S Ni aktsia eest sularahas 800 penni (168 krooni), teatasid firmad täna. See on 26% kõrgem hind 16. oktoobri aktsia sulgemishinnast. Just pärast seda hetke teatasid Carlsberg ja Heineken S Nile, et kavatsevad teha ülevõtmispakkumise.

„Arvatavasti maksis Carlsberg veidi liiga palju,“ arvas Londonis miljardeid eurosid väärt portfelli juhtiv Andy Lynch. „See on õlletööstusele hea tulemus. See on Scottish Newcastle’i aktsionäridele väga hea uudis.“

Varem oli S N tagasi lükanud konkurentide 720- ja 750pennised pakkumised.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077