Alustati Baltimaade suurima tuulepargi ehitamist

Eesti Energia alustas Baltimaade suurima
tuulepargi ehitustöid Läänemaal, teatas firma.

“Noarootsi vallas asuva Aulepa tuulepargi omandamine on oluline samm Eesti Energia tootmise muutmisel keskkonda säästavamaks ja meil on hea meel, et saame kohapealsete töödega sedavõrd kiirelt algust teha,” sõnas Sven Aasa, Eesti Energia Taastuvenergia projektijuht.

Tuulepargi võimsus on 39 MW, mis on valmides suurim omalaadne Balti riikides. Tuulepargi aastane toodang saab olema üle 100 GWh, millega kaetakse u 35 000 keskmise elektritarbimisega Eesti pere elektrivajadused.

Samal ajal hoitakse taastuvenergia kasutamise tulemusena aastas ära ligi 120 tuhande tonni CO2 õhku paiskamine. Aasa tõi võrdluseks, et nt väike sõiduauto paiskab aastas 20000 km läbimisel õhku u 3 tonni CO2.

Käesoleval nädalal alanud tuulepargi ehitus algas üldehitustöödest – rajatakse teed, vundamendid, jms. Tuulikute montaaþ algab peale üldehituse lõppu 2008. aasta viimases kvartalis. Alanud ehitustööde peatöövõtjaks on Soome tuulikute tootja WinWind OY ja tuulepargi valmimisajaks on 2009. aasta kevad.

Aulepa tuulepargi kogumaksumus on ligi 900 miljonit krooni ning selle rahastamine toimub Eesti Energia omavahenditest.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara