Autor: Mariliis Pinn • 18. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alustati Baltimaade suurima tuulepargi ehitamist

Eesti Energia alustas Baltimaade suurima tuulepargi ehitustöid Läänemaal, teatas firma.

“Noarootsi vallas asuva Aulepa tuulepargi omandamine on oluline samm Eesti Energia tootmise muutmisel keskkonda säästavamaks ja meil on hea meel, et saame kohapealsete töödega sedavõrd kiirelt algust teha,” sõnas Sven Aasa, Eesti Energia Taastuvenergia projektijuht.

Tuulepargi võimsus on 39 MW, mis on valmides suurim omalaadne Balti riikides. Tuulepargi aastane toodang saab olema üle 100 GWh, millega kaetakse u 35 000 keskmise elektritarbimisega Eesti pere elektrivajadused.

Samal ajal hoitakse taastuvenergia kasutamise tulemusena aastas ära ligi 120 tuhande tonni CO2 õhku paiskamine. Aasa tõi võrdluseks, et nt väike sõiduauto paiskab aastas 20000 km läbimisel õhku u 3 tonni CO2.

Käesoleval nädalal alanud tuulepargi ehitus algas üldehitustöödest – rajatakse teed, vundamendid, jms. Tuulikute montaaž algab peale üldehituse lõppu 2008. aasta viimases kvartalis. Alanud ehitustööde peatöövõtjaks on Soome tuulikute tootja WinWind OY ja tuulepargi valmimisajaks on 2009. aasta kevad.

Aulepa tuulepargi kogumaksumus on ligi 900 miljonit krooni ning selle rahastamine toimub Eesti Energia omavahenditest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077