Rootsi ettevõtted pakivad Eestis asju kokku

Rootsi Eksportnõukogu Eesti esinduse juht
Kaie Kuum ütles pühapäevases SVT saates „Rapport“, et Rootsi ettevõtted ei ole
enam Eestist huvitatud.

„Eesti ei ole enam odava allhanke maa. Siinsed kulud on kasvanud, olles praegu juba pea sama suured kui Rootsis,“ märkis Eestist huvitatud Rootsi ettevõtjaid aitav Kuum. „Seetõttu on huvi Eesti kui odava tööjõuga maa vastu kindlasti vähenenud.“

„Rapportis“ märgiti, et Rootsi ja teiste Põhjamaade ettevõtted kolisid Eestisse odavate tööjõu- ja tegevuskulude tõttu. Nüüd aga sunnivad kasvavad kulud ettevõtteid tagasi koju kolima. Nii on juba tegevuse lõpetanud rootslaste sanitaarkeraamikat tootev Svedbergs Estonia. Samuti on tootmisest loobunud 700 töötajaga mobiiltelefonide plastikosi tootev Nolato.

Probleemide käes vaevleb rootslastele kuuluv Kreenholm, kus on koondatud pea pooled töötajatest.

Oma viimast paati Eestis ehitab praegu Soome ettevõte Salmone. Ettevõtte juhi Erich Metsaotsa sõnul on üks suuremaid probleeme logistika, mis on väga kalliks muutunud. „Lisaks öeldi üles rendilepingust. Uue tehase ehitamine oleks siin kallim kui Soomes ja seetõttu kolib ettevõte tagasi,“ märkis Metsaots.

Praegu on Eestis registreeritud 1200 Rootsi firmat.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara