Autor: Agnes Ojala • 7. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB: erinevalt teistest ei valmistu me lahkuma

Rootsi-Šveitsi tootmisettevõtte ABB kommunikatsioonispetsialist Sven Sommer ütles aripaev.ee-le, et ettevõttel puuduvad igasugused kavatsused Eestist ära kolida.

„Erinevalt teistes ei valmistu me lahkuma, pigem laieneme. Püüame kohalikul turul tasahilju kasvada ja suurem laienemine tuleb ekspordi arvelt,“ rääkis Sommer.

Nii kavatseb ABB käesoleva aasta jooksul laiendada mõlemat tehast Jüris. Nii sealse masinatehase, mis toodab tuulegeneraatoreid, kui ka sagedusmuundurite tehase toodang läheb 100% ekspordiks.

Täna teatas ettevõte, et uuendab koostöös OÜga Põhivõrk Kallavere alajaama, millesse investeeritakse 83 miljonit krooni.

Sven Sommeri hinnangul on kehva seisu ennekõike sattunud need ettevõtted, kes jahivad odavat tööjõudu. Tema sõnul saab Eestis edukalt toota, keskendudes muule. Nii tunnistab ta, et häid tulemusi annab fookus kvalifitseeritud tööjõule ja automatiseeritud tootmisele.

„Kes aga ei ole siin odava tööjõu pärast, peaksid oma nišši otsima ja kuna Eesti turg on nii väike, siis oma ekspordi poole üle vaatama,“ soovitas Sommer.

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd 110 000 inimesele enam kui sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast ning on keskendunud energeetikatoodete ja -süsteemide, automaatika- ning protsessiautomaatikatoodete valmistamisele. ABB ASil on Eestis lisaks peakontorile Tallinnas madalpingesüsteemide tehas Keilas, elektrimasinate ja sagedusmuundurite tehased Jüris, komplektalajaamade tehas Maardus ning korrashoiukeskused mitmel pool Eestis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077