4. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaasi hind liigub kevadest käsikäes kütteõli börsihinnaga

Lõviosa Eesti Gaasi klientidest peab aprillist hakkama ostma gaasi uue, kütteõli turuhinnast sõltuva ja senisest selgelt kallima hinna järgi, kirjutas Postimees.

See ei puuduta kodutarbijaid, keda on küll arvukalt, kuid kes tarbivad müüdud gaasist tühise koguse. "Kodutarbijad ostavad gaasi fikseeritud hinnaga, mida korrigeeritakse kord aastas või vajadusel ka rohkem," märkis Kotov.

Ka praegu mõjutab mõnede klientide makstavat maagaasi hinda Rotterdami hulgituru hind, kuna lepingud ja neis sisalduv maksustamisviis on suurte klientide puhul erinevad. 1. aprillist maksavad kütteõliga seotud hinnavalemi järgi 90 protsenti Eesti Gaasi klientidest.

Suurtele tarbijatele kehtiv uus hind leitakse valemi järgi, mis võtab arvesse ka kerge kütteõli turuhinda Rotterdami hulgiturul. Lisaks sõltub hind ka dollari kursist, mis teeb hinnatõusu täpsema ennustamise keeruliseks. "Kütteõli hind on praegu üleval ja võib eeldada küll, et paljudele hind tõuseb," tunnistas Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov.

Umbes poolt Tallinna soojusega varustav elektri- ja soojuse koostootja Iru Elektrijaam peab valemipõhisele hinnale üle minnes leppima gaasihinna tõusuga umbes kolmandiku võrra.

Ka valdavat osa ülejäänud Tallinnast küttev AS Tallinna Küte peab arvestama märgatava hinnatõusuga, mille maksavad lõpuks kinni lõpptarbijad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077