• 27.11.07, 08:45
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Marimekko jättis Kreenholmi tööta

Soome tekstiilifirma Marimekko loobub Kreenholmilt puuvillaste toodete ostmisest, kuna kahtlustab, et puuvilla korjamisel Usbekistanis võidakse kasutada lapstööjõudu.
Nädalavahetusel näitas Rootsi telekanal SVT dokumentaalfilmi Usbekistanist, kus lapsed saagikorjamise ajaks tavaliselt koolist ära tulevad ja tööd teevad, kirjutas Helsingin Sanomat.
Filmis väideti, et sel moel korjatud puuvilla kasutab oma toodetes Rootsi moekett H M, aga ka Borås Wäfveri, millele kuulub Kreenholm.
Marimekko otsustas eile, et katkestab lepingu Kreenholmiga, kuni selgub, kust on pärit Kreenholmis kasutatav puuvill.

Seotud lood

Uudised
  • 31.10.07, 11:05
Soome Marimekko saab uue suuromaniku
Suurte lopsakate lillemustrite poolest tuntud Soome disainerfirma Marimekko saab uue omaniku Sampo kontserni endise tegevjuhi Mika Ihamuotila näol, kellest saab nii uus tegevjuht kui suurim omanik.
Uudised
  • 22.10.07, 19:31
Kreenholmi emafirma kahjum kasvab
Rootsi tekstiiliettevõte, Kreenholmi emafirma Borås Wäfveri teatas järjest suurenevast kahjumist.
Uudised
  • 27.11.07, 14:10
Kreenholmi juht: oleme kindlalt lapstööjõu kasutamise vastu
Kreenholmi juht Matti Haarajoki ütles täna aripaev.ee-le, et ei tea, kas Usbekistanist pärit puuvilla korjamisel kasutatakse lapstööjõudu, kuid on kindlalt sellele vastu.
Uudised
  • 05.06.07, 15:03
Esprit kasutab India lapsorje
Tuntud rõivatootja Esprit kasutab moerõivaste tootmisel India lapsi, kirjutab Saksa ajakiri Stern.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele