Autor: Agnes Ojala • 22. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hollandi investor: tahame Põlva Piima tooteid maailma viia

Põlva Piim Tootmise reedel ettevõtte juhtidele müünud Hollandi investorfirma juht Anthonie Zoomers ütles, et jätkab Põlvaga koostööd ka pärast osaluse müüki.

„Ecoval Dairy Trade (müüjafirma – toim.) otsustas eelmise aasta lõpus keskenduda oma põhitegevusele – piimatoodete toorainetega kauplemisele. Seetõttu otsustasime ka Põlva Piima maha müüa,“ rääkis Zoomers, kelle sõnul ei ole kindlasti õige väita, et ettevõte juba aastaid piimatööstusele uut omanikku otsis.

Zoomersi sõnul oli investorite mõte tootmine maha müüa siis, kui selle vastu sobiv uus omanik huvi võiks tunda.

„Tunneme, et ettevõte on heades kätes, Põlva juhid on head tööd teinud. Müük on kasulik nii firmale kui ka selle töötajatele,“ oli Zoomers ostjatega rahul.

Tehingu hinnast rääkides ütles ta, et see oli õiglane. „Hinnaga jäime lõpuks rahule nii meie kui ka ostja. Ei saa öelda, et läbirääkimised oleksid eriti rasked olnud,“ lisas ta.

Tootmise müük aga ei tähenda Ecoval Dairy Trade’ile Eestist lahkumist. Ettevõte kavatseb edaspidi Põlva tooteid maailmaturule viia. Konkreetsetest toodetest Zoomers rääkima ei soostunud, kuid viitas sellele, et nende peamine tähelepanu on toorainetel, näiteks piimapulbril.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077