Autor: Agnes Ojala • 15. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SRC Grupp astub Fjodor Bermani BLRT kandadele

SRC Grupp ja rahvusvaheline laevanduskontsern Aker Yards sõlmisid koostöölepingu, mille tulemusel pakub SRC Euroopa ühele suurimale laevaremondifirmale, Fjodor Bermani BLRT-le tihedamat konkurentsi.

Ettevõtted sõlmisid lepingu eesmärgiga pakkuda Läänemere põhja regioonis tegutsevatele laevandusettevõtetele tipptasemel laevaremonditeenust, teatasid osapooled.

„Pakume BLRT-le konkurentsi ka juba praegu, kuid koostöö Aker Yardsiga suurendab seda veelgi. Lisaks plaanime oma tegevust veel jõuliselt edasi arendada,“ ütles SRC Grupi juhatuse liige Hannes Lilp.

Konkreetsetest laienemisplaanidest Lilp veel rääkida ei soovinud, kuid märkis, et ettevõte on eesmärgiks seadnud saada suurimaks Läänemere piirkonna laevaremondiettevõtteks.

Möödunud aastal oli SRC Grupi käive 176 miljonit krooni. Käesoleva ja tuleva aasta numbreid ei soovinud Lilp avalikustada, öeldes, et prognoose on laevaremondis raske teha, kuna tegevus on suhteliselt ettearvamatu.

Väskelt sõlmitud lepingu alusel tegutsevad SRC ja Aker Yards partneritena, et pakkuda parimat laevaremonditeenust laevandusettevõtetele, kelle laevad seilavad Soome vetes, sealhulgas ka suvel Läänemerd külastavatele kruiisilaevadele.

Lepingupooled on otsustanud, et Soomes esindab ühist teenust Aker Yards Lifecycle Services (AY-LCS) ning juhib ja viib ellu SRC Grupi tütarettevõte SRC Laevateenindus OÜ. AY-LCS ja SRC Laevateenindus on koos vastutavad selle eest, et erinevates valdkondades koolitatud ja kogenud meeskonnad viivad kõik projektid ellu õigeaegselt, eelarvele vastavalt ja maksimaalseid turvalisusnõudeid silmas pidades.

SRC Grupp OÜ on üks Eesti juhtivaid ning kiiremini kasvavaid laevaremondi ja -teeninduse ettevõtteid. SRC asutati 2001. aastal. Praegu peamiselt laevaremondi ja laevade ümberehitusega tegelev firma kasvas vahepeal ka muudesse valdkondadesse, ehitades muu hulgas SRC Uusehitised nime all mõnd aega tankereid ja tootes SRC Ilmarise tehases masinaid.

2006. aastal aga on ettevõte põhjalikult ümber struktureeritud. Täielikult (SRC Ilmarine) ja osaliselt (SRC Uusehitused) on müüdud tegevused, mis jäävad väljapoole põhitegevusala ja nii on lõplikult spetsialiseerutud laevaremondile ja laevad ümberehitusele.

Muudatused on 2007. aasta müügitulemusi ja töötajate arvu küll langetanud, kuid andnud parema kasumlikkuse.

SRC Grupi tütarettevõtte SRC Laevateenindus OÜ peamised tegevusvaldkonnad on toru-, metalli-, elektri- ja mehaanikatööd. Arvestatav kogemus ja lai partnerite võrgustik võimaldab SRC-l pakkuda väikestest laevade hooldustest kuni suurte ümberehitusteni.

Aker Yards ASA on rahvusvaheline laevaehitusettevõte, millel on 17 laevaehitustehast üle maailma: Brasiilias, Soomes, Prantsusmaal, Saksamaal, Norras, Rumeenias ja Ukrainas.

Aker Yards Lifecycle Services on Aker Yards ASA üksus, millel on pikaajaline kogemus laevaremondi,ja ümberehituse ning laevamehaanika konsultatsioonide alal, dokkimise, teeninduse ja varuosade alal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077